INFO BIRO

Sjajne vesti iz BiH: Radnici sačuvali “Ditu”

Kampanja za očuvanje ove tuzlanske fabrike je imala uspeha.


                     

Dita je bila vodeća fabrika za proizvodnju deterdženta u regionu, a loša privatizacija upropastila je ovaj proizvodni gigant. Radnici su nedavno, nakon tri godine nerada, očistili fabriku i pokrenuli postrojenja, te počeli sa proizvodnjom od preostalih zaliha materijala, a proizvode su plasirali u nekoliko domaćih trgovačkih lanaca. Potrošači su pokazali solidarnost i pokupovali skoro sve što je Dita proizvela proteklih dana, a prema mišljenju Busuladžić, ta je činjenica radnicima dala ˝dodatni vjetar u leđa da nastave sa proizvodnjom˝.

                 

Solidarnost potrošača - police su prazne

                       

Skupština povjerilaca dozvolila je nastavak rada tuzlanske fabrike deterdženata Dita, a formiran je i novi odbor sastavljen od predstavnika tri banke, troje radnika i jedne inostrane firme. U nastavku rada, Diti je potreban strateški partner koji će kupiti ovu fabriku.

- Povjerioci su pokazali razumijevanje prema radnicima koji su dokazali da znaju, mogu i žele raditi, te su prihvatili proizvodnju kroz stečajni postupak. ˝Dita˝ se mora očuvati kao cjelina, jer svaka djelimična prodaja npr. prodaja mašina i dijela imovine, predstavljala bi parcijalno uništavanje fabrike. Dug od 40 miliona KM nema veze sa strateškim partnerom, jer se kroz stečaj firma kupuje bez obaveza, plaćanjem kupoprodajne cijene koja se dogovori - pojasnio je Hajrudin Kunalić, stečajni upravnik u Diti.
Ceo tekst možete pročitati OVDJE

                 

A. Tanasković/pozitivne.info
                      


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Mali Svet: Postanite ponosni sponzor jednog đaka u Srbiji

Avantura za divljenje: Džipom od Vojvodine do pustinje (FOTO)

Princ Dubaija u Crnoj Gori

;