INFO BIRO

Saudijski princ - gost Beograda

Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, princ Saudijske Arabije, boravi u trodnevnoj poseti Beogradu.

Sin saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda došao je u prestonicu Srbije na poziv potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića. Poseta princa Saudijske Arabije je prva zvanična poseta jednog od saudijskih državnika Srbiji od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države i prva poseta nekog od zvaničnika Saudijske Arabije Srbiji još od 1989. godine, kada je saudijski ministar spoljnih poslova Saud Al Fejsal učestvovao na Samitu nesvrstanih u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali pokazao je gostu iz Saudijske Arabije kako će izgledati projekat "Beograd na vodi". Posle posete zgradi Geozavoda, gde je izložena maketa projekta, princ Salman i prvi čovek srpske prestonice prošetali su Savskom promenadom, gde su imali priliku da vide kako napreduju radovi.

Kako piše "Blic", srpske vlasti ponudiće saudijskom princu na prodaju nekoliko banja, specijalnih bolnica i hotela koji su u državnom vlasništvu, a koji uz dodatna ulaganja imaju ozbiljan potencijal. Na listi su tri banje - Mataruška, Bogutovačka i Ribarska, dva hotela u Vrnjačkoj Banji - „Zvezda“ i „Fontana“, Specijalna bolnica „Čigota“ na Zlatiboru i bolnica za rehabilitaciju u Novoj Varoši, kao i turističko preduzeće u restrukturiranju „Romulijana“ u Gamzigradskoj banji.

BIRO/Blic


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Etihad pomaže Montenegro erlajnsu

Jedan poziv menja sve: Kako smo Beograd zamenili Dubaijem

10 stvari koje naučiš po preseljenju u inostranstvo