INFO BIRO

Raskošni ukusi internacionalnih kuhinja u Beogradu

Predavanja i radionice na temu pripreme hrane na festivalu Kuhinje sveta

Da li ste nekada probali slatko od ljutih paprika? Ako niste, imate priliku da to učinite 20. i 21. aprila na festivalu “Kuhinje sveta” u hotelu “Royal Inn” u Beogradu.

Na festivalu nacionalnih kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica predstaviće se proizvođači organskih proizvoda, kakaa, začina, testenina, vina, francuskih sireva, kulena, ovsenih krekera, proizvoda s tartufima... Ponudu će upotpuniti i zanimljivi slatkiši, kao što je već pomenuto slatko od ljutih paprika, ali i sladoled od domaćih sorti voća i vinove loze, knedle s voćem, med sa dodacima…

Na festivalu će se predstaviti i proizvođači posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane, kao i ajurvedski zdravstveni centar.

Da kuhinju i spremanje hrane svi vole potvrdile su i mnogobrojne poznate ličnosti koje će održati radionice ili predavanja tokom dva festivalska dana. Pored Katarine Samardžić, autorke emisije na TV Kitchen „Katy the Cook“, Maje Volk, doktorke i autorke knjige o sirovoj hrani, doktora Saše Plećevića, poznatijeg kao dr Feelgod, na festivalu će učestvovati i mnoga druga poznata lica koja uživaju u spremanju hrane i pripremi raznovrsnih recepta za svoje emisije, blogove ili restorane. Snežana Jandrlić poznata je ne samo po fantastičnom vokalu i pesmi “Dolazi zima” već i po ukusnim makrobiotičkim receptima koji će biti tema njenog predavanja. Olivera Rosić, poznata autorka recepata srpske posne kuhinje, sa učesnicima festivala će spremati sirove torte bez šećera, dok će autorka nagrađivanog bloga “Vitki gurman” Maja Petrović govoriti o zdravoj hrani i “guruima”.

  

  

Specijalan gost festivala je ambasada Indonezije u čije ime će indonežanski kuvar na radionici pripreme hrane predstaviti najpoznatiji proizvod svoje zemlje – nudle i nekoliko jela s nudlama.

Tokom trajanja festivala, dok roditelji mirno razgledaju i kupuju poznate proizvode kuhinja iz Srbije, Indonezije i Francuske, deca će moći da uživaju na celodnevnim interaktivnim radionicama koje će voditi predškolska ustanova “Lavić Mravić”, predškolska ustanova “Dr Sima Milošević” i Udruženje građana ”Mali kuvari” koje promoviše zdravu ishranu i zdravije stilove života.

Sve radionice, uključujući i radionicu za najmlađe otvorene su za javnost, a broj mesta je ograničen.

Ulaz na Festival “Kuhinje sveta” je besplatan.

Detaljnije informacije pogledajte na www.kuhinjesveta.com

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Rekordi: Najveće čokoladno uskršnje jaje u Dubaiju (FOTO)

FOTO-PRIČA: Torta od MILION $ na Sajmu venčanja u Dubaiju

FOTO-PRIČA: Raskošni ukusi kuhinje Kuvajta