INFO BIRO

Publika na bini: Upoznajte muzičare Beogradske filharmonije

Koncerti kakve do sada niste imali prilike da vidite!

U sezoni 2017/18, Beogradska filharmonija uvodi novi projekat u okviru svoje kamerne scene. Šef-dirigent Gabrijel Felc, inače i diplomirani pijanista, pratiće na klaviru naše muzičare i kroz muzički razgovor voditi ove specijalne dnevne koncerte.

U kratkoj formi od oko 30 minuta, publici će se kao solisti predstaviti neki od orkestarskih muzičara, sa pažlјivo odabranim tematskim programima.

Projekat je nastao kao inicijativa Gabrijela Felca da se na što prisniji i direktniji način poveže sa publikom koja će biti i na samoj bini oko izvođača. Pet malih koncerata nude predah od dnevnih aktivnosti i jedinstvenu priliku za publiku da čuje šefa-dirigenta za klavirom i još bliže upozna muzičare koji nastupaju u orkestru.

  

  

U sredu, 24. januara u 14 časova nastupaju Nenad Janković (fagot) pratnji Gabrijela Felca, a programske kompozicije su Telemanova “Sonata u F-duru”, Elgarova “Romansa” i “Andante und Rondo alla ungarese” K. M. fon Vebera.

Poslednjeg dana februara, takođe u 14 sati, violinistkinja Mirjana Nešković i pijanista Gabrijel Felc sviraće Betovenovu “Prolećnu sonatu”.

Tamara Marinković-Tomić i Zoran Miletić (viole) 25. aprila u 14 časova, takođe u pratnji Gabrijela Felca (klavir), sviraće Klarkovu “Sonatu za violu” (1. stav), Šubertovu “Sonatu Arpeggione” (1. stav) i Dejvidsonov “Kanon za dve viole i klavir”, dok će 23. maja u 14 časova Igor Ranković (bas trombon) i Gabrijel Felc (klavir) izvesti “Sedam varijacija na temu iz Mocartove Čarobne frule”, Veberovu “Romansu” i Šulekovu “Sonatu Vox Gabrieli”.

Damasov “Kvartet za drvene duvače” u izvođenju Stane Krstajić (flauta), Sanje Romić (oboa), Veljka Klenkovskog (klarinet) i Gabrijela Felca (klavir) biće na programu Beogradske filharmonije 20. juna.

Ulaz na ove koncerte će biti slobodan, uz besplatne ulaznice koje možete podići na biletarnici Filharmonije u nedelji koncerta.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

MALI SVET: Hrana za dušu u srcu Dubaija

Priče iz pustinje – Snežana Ivković: Sa violinom kroz svet

VIDEO DANA: Taksista na dubajćanskom Beverli hilsu