INFO BIRO

Preokret u Dubaiju: Turistima privremene licence za alkohol

Mogućnost kupovine alkohola tokom boravka u Dubaiju dozvoljena je po prvi put, a licenca je besplatna i traje 30 dana

Turisti iz svih krajeva sveta koji dolaze u Dubai, nisu muslimanske veroispovesti i žele da se opuste uz čašicu žestine ili vina moći će da zatraže i dobiju dozvolu za kupovinu i konzumiranje alkohola tokom boravka u ovom emiratu. Kako navode mediji u Zalivu, dozvola je besplatna i validna u trajanju do 30 dana, a dobija se uz pasoš u specijalizovanim prodavnicama. Uz pasoš, stranci su u obavezi da popune obrazac za dobijanje dozvole i potpišu da će se pridržavati pravila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koja se odnose na upotrebu alkoholnih pića.

Do sada su samo vlasnici viza u Dubaiju imali pravo na dvogodišnju licencu koja omogućava kupovinu alkohola u prodavnici. Pored toga, svako ko voli da nazdravi čašom alkoholnog pića u gradskim barovima i restoranima je, tehnički gledano, dužan da obezbedi licencu.

Turisti će i ubuduće morati da se pridržavaju zakona koji se odnosi na upotrebu alkoholnih pića, kao i svi drugi. Neće im biti dozvoljeno da piju na javnim mestima i biće podložni krivičnom gonjenju ukoliko voze automobil posle konzumiranja alkohola.

Dozvolu za kupovinu i upotrebu alkohola mogu da dobiju svi turisti koji nisu muslimanske veroispovesti i koji su navršili 21. godinu života.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

BIRO VODIČ ZA NEKRETNINE: Kada je kupovina bolja od rente

Posao u Dubaiju iz ličnog iskustva: Ne idite grlom u jagode!

Dubai fontana: Magični ples vode, muzike i svetlosti (VIDEO)