INFO BIRO

Poslednji mesec Dubai EXPO 2020: Kakvi vas događaji očekuju

Zaštita najdragocenijeg svetskog resursa - vode, poboljšavanje kanalizacione mreže i kako sačuvati okeane su neke od ključnih tema koje će biti u fokusu tematskih nedelja u martu

Sada ili nikada - to je poruka koju organizatori Dubai EXPO 2020 šalju manje od mesec dana pre zatvaranja svetske izložbe, koja je privukla milione posetilaca u Dubai. 

Koncerti vrhunskih izvođača, uključujući i A. R. Rahmana, Oskarom nagrađivanog kompozitora, sa ženskim orekstrom Firdaus, kao i forumu o stanju planete, samo su neki od događaja koji će biti uprilićeni u poslednjih mesec dana trajanja Dubai EXPO 2020. 

Jedan od važnijih događaja koji će biti održan je i onaj koji uključuje više od 300 sportista iz 30 zemalja koji se takmiče na Svetskom prvenstvu u vazdušnoj atletici 2022. sledeće nedelje u sportskoj areni na EXPO-u.

 Takođe, popoularni mjuzikl Why? (Zašto?), biće igran sve do 5. Marta. 

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena, posetioce će čekati pozorišne predstave i diskusije. 

Trodnevni skup od 6. do 8. marta, detaljno će razmotriti kulturne i profesionalne predrasude sa kojima se žene suočavaju u okviru foruma Break the Bias.

Planiran je i nastup govornice koja se zalaže za osnaživanje žena, umetnice Natače Atlas, poznate po spajanju savremene arapske i zapadne pop kulture i Tanje Saleh, lubanske kantautorke.

Jedna od ideja u narednim danima je i povezivanje i razgovor o iskustvima, koje je EXPO nastojao da stvori u nedelji posvećenoj klimi, prostoru, toleranciji, putovanjima i inkluziji. 

- Razgovor može biti moćna sila u kreiranju budućnosti, ali u našem digitalnom dobu možda smo izgubili umeće razgovora - rekla je Federika Busa, viša potpredsednica Dubai EXPO 2020. 

Zaštita najdragocenijeg svetskog resursa - vode, poboljšavanje kanalizacione mreže i kako sačuvati okeane su neke od ključnih tema koje će biti u fokusu tematskih nedelja u martu. 

Sve ovo i još mnogo toga očekuje vas u narednim danima, odnosno poslednjem mesecu trajanja Dubai EXPO 2020, svetske izložbe. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Šta sve treba da znate o popuštanju kovid-19 mera u UAE

Dubai EXPO 2020 se bliži cifri od 15 miliona poseta

Saudijska Arabija gradi najveći vodeni tematski park

;