INFO BIRO

Pazite šta pišete: Žestoka presuda zbog uvrede na WhatsAppu

Sud u Dubaiju bio je vrlo rigorozan u određivanju kazne zbog bračne prepirke

Ono što bi na Balkanu u najvećem broju slučajeva prošlo gotovo nezapaženo, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) je strogo kažnjivo. Jedna naizgled obična bračna prepirka stigla je do suda i koštala “jaču polovinu” i para i deportacije iz UAE!

Kako pišu mediji u Zalivu, posle više od 20 godina braka, par arapskog porekla koji živi i radi u Dubaiju se sporečkao. I možda bi se oboje ohladili posle bračne razmirice da muž po izlasku iz kuće nije uzeo mobilni telefon i preko WhatsAppa poslao supruzi poruku koja je sadržala uvredljive reči.

I tu nastaje zaplet - žena nije bila lenja, već se obratila sudu.

Po prvostepenoj presudi, muž koji nije mogao da obuzda jezik, tj. poriv da otkuca ženi poruku uvredljive sadržine, prvobitno je kažnjen sa 5.000 AED. Međutim, uvređena supruga uložila je žalbu, pa je Apelacioni sud preinačio kaznu – odlučio je da zadrži finansijsku globu ali je uz nju zatražio i deportaciju čoveka čije ponašanje prema supruzi nije bilo primereno.

U UAE je, inače, na snazi Zakon koji predviđa da bi psovanje moglo da bude sankcionisano do 250.000 AED ili zatvorom i deportacijom iz zemlje. Ovo nije prvi slučaj da je neko zbog uvrede upućene preko WhatsAppa “zaradio” kaznu – opširnije pročitajte OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Izgubili ste Emirates ID? Ne očajavajte, evo rešenja (VIDEO)

Top 10 prednosti i mana života u Srbiji i u Emiratima (FOTO)

Velikodušni gest šeika Muhameda