INFO BIRO

Papa nosi marame sa Begeja

Posle pune tri decenije rada, vrednim Zrenjanincima stiglo priznanje Svete stolice iz Rima.

Marame sa Begeja našle su se oko vrata poglavara Rimokatoličke crkve i velikodostojnika iz Vatikana! Pune tri decenije mala porodična firma Ide i Šandora Vencela, gradi u Zrenjaninu imidž uspešnog salona venčanica "Tina". Salon ima specifičan umetnički opus zahvaljujući prvenstveno kćerki Valentini, akademskoj slikarki. Potvrda uspešnog rada stigla je iz Vatikana, gde je sam papa Franja oduševljen vezenim maramama, poklonom porodice Vencel.

- Prijavili smo se na tender Vatikana da bismo proverili sebe. Onda smo dobili zvaničan poziv i poslali naše radove. Marame su, kako nam je preneo zrenjaninski biskup monsinjor dr Ladislav Nemet, koji je u poseti Svetoj stolici i kod samog pape izazvale vrlo pozitivne reakcije - iznosi Valentina Vencel, sama iznenađena, ali i počastvovana što su se njena porodica i salon na ovakav način vinuli u svet.

Napominje da je to priznanje za višegodišnji samopregoran rad. U izradi venčanica postigli su savršenstvo, a već nekoliko godina savremenom mašinom rade specijalne vezene aplikacije. Tehniku su preneli na izradu marama, koje su postale pravi hit, a sada, eto, izazvale puno pažnje i u Vatikanu.

- Nestrpljivo očekujemo da stupimo u kontakt sa biskupom Nemetom i dobijemo šire informacije. Presrećni smo što se naša mala porodična firma našla među brojnim svetskim, koje su prošle na konkursu Vatikana za buduću saradnju u raznim segmentima - ističe Valentina Vencel.

Novosti

Foto: Facebook stranica Salona venčanica Tina

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Budućnost je stigla: Srbija ima novog Teslu! (FOTO + VIDEO)

Basicball: NBA zvezde u Dubaiju! (VIDEO)

Neverovatan uspeh: Naš vuk sa Vol Strita