INFO BIRO

Ovo se ne viđa svakog dana: Kad kralj Salman putuje...

Odlazak saudijskog monarha u Indoneziju - putovanje o kom priča ceo svet

Saudijski kralj Salman bin Abdul Aziz otputovao je u Indoneziju, gde će boraviti narednih devet dana. Politički gledano, ovo je veoma važna vest, jer je reč o prvoj poseti nekog saudijskog monarha Indoneziji u poslednjih 47 godina. Ono što je, međutim, privuklo veću pažnju su detalji putovanja...

Naime, kralj Salman otputovao je u Indoneziju u pratnji delegacije koju čini više od hiljadu ljudi, među kojima je, pored ostalih,  deset ministara i 25 prinčeva, koji su doputovali sa 36 različitih letova u periodu od tri nedelje. Prtljag i oprema, koju čine dva mercedesa i lift koji se koristi za izlazak iz aviona teški su oko 500 tona! Veći deo prtljaga direktno je upućena na ostrvo Bali, gde će monarh otići na odmor posle trodnevne zvanične posete Džakarti. Kako prenosi CNN Indonezija, kraljeva pratnja će na Baliju odsesti u tri luksuzna hotela sa privatnom plažom, kojoj se može pristupiti samo uz pomoć lifta.

Ali, pre odmora, kralja Salmana očekuje sklapanje novih ugovora, kao i sporazumi o saradnji dveju zemalja u oblastima bezbednosti, zdravstva i obrazovanja. Indonezija će zatražiti od Saudijske Arabije dozvolu da veći broj indonežanskih vernika učestvuje u hadžiluku u Meki.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

VIDEO DANA: Šeik Muhamed – bezbednost na prvom mestu

Spremne za pobede: Arapkinje koje ruše stereotipe (VIDEO)

Upoznajte kuhinju Saudijske Arabije (FOTO)