INFO BIRO

Osuđen na doživotnu robiju zbog 4,7 grama marihuane

Vlasti u Dubaiju nemilosrdne su prema dilerima narkotika.

Mladić (22) iz Bangladeša koji radi kao stolar u Dubaiju bio je šokiran kada je Apelacioni sud u Dubaiju poništio presudu Osnovnog suda kojom je bio osuđen na četiri godine zatvora i deportaciju posle odslužene kazne. Zbog posedovanja i trgovine 4,78 grama marihuane Viši sud izrekao mu je kaznu doživotnog zatvoraJavno tužilaštvo osporilo je presudu prvostepenog suda i zatražilo smrtnu kaznu!

U junu 2014. godine, zaposleni u Odeljenju za borbu protiv narkotika dobili su informaciju da stolar iz Bangladeša koji radi u Dubaiju trguje narkoticima. U policijskoj akciji koja se odigrala u kasnim večernjim satima osumnjičeni je uhapšen pošto je kupcu koji je bio policijski saradnik predao kesicu u kojoj se nalazio duvan pomešan sa marihuanom. Prilikom pretresa njegovog stana nije pronađeno više droge.

Osumnjičeni je odmah sproveden u policijsku stanicu, gde mu je urađen test na narkotike koji je bio negativan. On  je negirao da se bavi trgovinom narkoticima, tvrdeći da mu je neko predao kesu i zamolio ga da je prosledi kupcu.

Usledila je kazna prvostepenog suda u trajanju od četiri godine zatvora, a potom i preinačenje presude koja je dokaz da zakon u Dubaiju pokazuje nulti stepen tolerancije kada je reč o narkoticima.

Osuđeni ima pravo žalbe višoj sudskoj instanci u roku od 30 dana.

BIRO/7days.ae


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Novi zakon  radu: Saznajte šta su vaša prava, a šta obaveze

16 stvari koje naučite samo dok živite u Dubaiju

Nije teško biti fin: 10 pravila koja ne smete da prekršite u Emiratima