INFO BIRO

Novi fond za štednju na kraju službe za strane zaposlene

Građani i stanovnici imaće privilegiju da biraju više investicionih struktura uključujući tradicionalne investicione fondove i fondove koji su usklađeni sa islamskim šerijatom.

Prestolonaslednik Dubaija, Šeik Hamdan bin Muhamed Al Maktum je na sastanku Izvršnog veća, najavio da pokreće šemu štednje za strane zaposlene u državnim institucijama kako bi povećao beneficije na kraju službe. Državnim službenicima biće ponuđene različite mogućnosti štednje kako bi povećali svoje beneficije i štednju za budućnost. 

Građani i stanovnici imaće privilegiju da biraju više investicionih struktura uključujući tradicionalne investicione fondove i fondove koji su usklađeni sa islamskim šerijatom.

Fond koji će Dubai učiniti privlačnijim za poslovne ljude širom sveta Kao dodatak već postojećoj šemi, ovakav sistem omogućiće zaposlenima da dobijaju paušalni iznos kada napuste posao, a za zaposlene koji ne žele da investiraju biće obezbeđena zaštita kapitala. Fond će osigurati da Dubai ostane atraktivna destinacija na kojoj izuzetni talenti razvijaju svoje karijere.

- Želimo da svim radnicima u državnom sektoru obezbedimo sve što njima i njihovim porodicama garantuje pristojan život - rekao je za medije šeik Hamdan.

- Mi sprovodimo sve što odgovara težnjama Dubaija za njegove državne službenike u smislu privilegija koje im garantuju njihova prava - dodaje on.

Projekat će se uvoditi u fazama, a može se na dobrovoljnoj osnovi proširiti i na privatni sektor, navodi se u saopštenju na veb stranici šeika Hamdana. 

Upravni odbor će nadgledati fond uz pomoć Međunarodnog finansijskog centra Dubaija i u partnerstvu sa međunarodnim institucijama koje pružaju sigurne mogućnosti ulaganja, a biće formirana i komisija koja će nadgledati projekat.

- Nastojimo da poboljšamo fleksibilnost i atraktivnost tržišta u Dubaiju kroz kontinuirani razvoj naših sistema. Šema štednje je novi korak ka privlačenju više talenata, inovatora i investitora u različitim oblastima, jer želimo da učvrstimo poziciju Dubaija kao vodećeg grada koji pruža optimalan rad i životni standard - saopštio je šeik.

Beneficije na kraju službe DIFC (Međunarodni finansijski centar u Dubaiju) je bio prvi organ u UAE koji je uveo definisanu beneficiju na kraju službe na koju imaju pravo svi zaposleni nakon što navrše najmanje godinu dana službe. Iznos zavisi od radnog staža zaposlenog i poslednje plate. Zakon navodi da se za potrebe obračuna naknade isključuje svaki novac isplaćen zaposlenom umesto letova, stanovanja ili obrazovanja.

Ovakva vrsta fonda zaštitiće i efikasnije upravljati obavezama tako što će ih deponovati od datuma upisa. Dakle, neće uključivati nikakve novčane dažbine iz prethodnih godina radnog staža na koje se primenjuje važeće zakonodavstvo.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Abu Dabi poboljšava program praćenja kvaliteta vazduha

Saudijska Arabija gradi najveći vodeni tematski park

Dubai EXPO 2020 se bliži cifri od 15 miliona poseta

Povezane teme: fond novac zaposleni Dubai
;