INFO BIRO

Nove biciklističke staze u Dubaiju

Nove biciklističke staze biće izgrađene u četvrti Barša 1 i 2 u Dubaiju u najnovijoj fazi proširenja gradske biciklističke mreže

Biciklizam je u većem delu Dubaija stil života, a vlasti u ovom gradu-emiratu podstiču stanovnike da što češće koriste prevoz "na dva točka". U tom pravcu, planirana je izgradnja novih biciklističkih staza ove jeseni, a završetak projekta planiran je za jesen 2023. godine, saopštila je Uprava za puteve i saobraćaj.

Pored novih staza za bicikliste u okruzima Barša 1 i Barša 2, najavljena je i izgradnja biciklističkih staza u osam drugih delova grada - Al Ras, Al Bateen, Al Daghaya, Eyal Nasser, Al Souq Al Kabeer, Hor Al Anz, Abu Hail and Al Sabkha.

Cilj je da biciklističke staze do kraja 2026. godine budu u 29 gradskih četvrti.

Dubai nastavlja sa svojim ciljem da promoviše grad kao destinaciju koja podržava bicikliste, sa planovima za proširenje staza sa 463 kilometra na 759 kilometara do 2026. u skladu sa Urbanističkim planom Dubaija 2040.

Za sada postoji više od 20 biciklističkih staza, kao i 800 bicikala za iznajmljivanje u više od 70 stanica. Takođe, širom grada postoje kružne zatvorene petlje, kao i staze koje se protežu kroz naselja i nekoliko javnih parkova.

- Proširenje je zasnovano na odličnim rezultatima početne faze projekta, koji je pokrivao Al Qusais 1, Al Mankhool and Al Karama - kaže Matar Al Tajer, generalni direktor i predsednik odbora izvršnih direktora RTA.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

EMIRATES traži kabinsko osoblje: Prilika za posao iz snova

Pokretanje posla u Dubaiju sa 100% vlasništva: Ovo su opcije

Stefan je prvi put u Dubaiju: Evo šta ga je najviše šokiralo