INFO BIRO

Nesvakidašnje obeležavanje Godine Zajeda

U emiratu Adžman postavljeni su semafori sa likom Oca nacije

U 2018, koja je proglašena Godinom Zajeda, u znak sećanja na stogodišnjicu rođenja osnivača Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), u svih sedam emirata na svakom koraku mogu se videti simboli koji slave šeika Zajeda bin Sultana Al Nahjana, Oca nacije.

U Adžmanu, najmanjem emiratu, menadžeri Odseka za saobraćaj odlučili su da se na inovativan način priključe obeležavanju Godine Zajeda, i to postavljanjem semafora sa likom Oca nacije. Vozači i pešaci u Adžmanu sada mogu da vide sliku pokojnog vladara svaki put kada se na semaforu uključi zeleno svetlo.

Šeik Zajed bin Sultan Al Nahjan postavio je temelje savremenog razvoja u svim sektorima u UAE. Dao je značajan doprinos inicijativama koje su prepoznate ne samo u Emiratima i regionu Zaliva, već i u celom arapskom svetu, kao i u međunarodnim okvirima, na šta su Emiraćani posebno ponosni. Takođe, svojom mudrom politikom šeik Zajed stvorio je čvrste temelje snažne i jedinstvene nacije koja u isti mah miri zahteve modernog sveta i čuva kulturnu baštinu UAE. Ovaj efektni model bio je izvor inspiracije za sve zemlje koje teže napretku i munjevitom razvoju.

Više o osnivaču UAE pročitajte OVDE

BIRO

Foto: Nacional


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

DIJASPORA – priča koja tera na razmišljanje

Kazna za neodgovornost: Zapušten automobil – udar na džep!

Neverovatni popusti na Dubai šoping festivalu