INFO BIRO

Može biti samo jedan: Posao iz snova za doktora u Hrvatskoj

Oglas koji je uzburkao region!

Medicinskim krugovima u Hrvatskoj ovih dana kruži zanimljivo pismo dr med. Magdalene Nardelli-Kovačić, liječnice s otoka Mljeta, piše Croexpress. Nardelli-Kovačić poziva kolege da dođu raditi na, kako ga naziva, "jedan od deset najljepših otoka svijeta". Točnije, u Babino Polje.

"Svi moji dragi prijatelji, trebam vašu pomoć! Stekla sam pravo na odlazak u mirovinu i uputila sam zahtjev jer mislim da sam pošteno odradila svoj radni vijek u ordinaciji i na terenu", započinje pismo ova liječnica. Kako kaže, pravo je vrijeme da ubaci u nižu brzinu. No, na natječaj za otvorenu poziciju nitko se ne javlja.

"I zato mi treba vaša pomoć. Pošaljite vijest u eter (hrvatski, balkanski, europski, svjetski...), na društvene mreže na kojima ste, u dijasporu. Povežite me s prijateljima novinarima kako bi informacija došla i do onog nekog koji bi volio živjeti i raditi na jednom od deset najljepših otoka svijeta. Ja sam optimist i mislim da takav netko postoji u nekoj zabitoj ambulanti na kopnu ili pretrpanoj urbanoj ambulanti ili nekoj hitnoj pomoći - u Hrvatskoj ili susjednim zemljama, naše je samo da si damo truda da informacija stigne do njega", piše Nardelli-Kovačić.

Ova liječnica navodi kako bi plaća liječnika koji se odluči na ovaj posao bila od 8 do 9 tisuća kuna, ovisno je li početnik ili specijalist. Mora imati položen državni ispit i vozačku dozvolu, a pripravnost će dogovarati s Zavodom za hitnu medicinu Dubrovnik, što mjesečno iznosi između 3 i 5 tisuća kuna, ovisno o danima pripravnosti. Dok ne bude gotova adaptacija stana iznad ambulante u Babinom Polju, smještaj je osiguran u selu i plaćat će ga DZ i Općina Mljet.

Odlasci na kopno, navodi liječnica, neće biti problem jer je riječ o skupnoj praksi s liječnicom u Goveđarima, a postoji i mogućnost dobijanja specijalizacije iz obiteljske medicine. 

Nardelli-Kovačić na Mljetu radi već 35 godina. Ni kada se ona zapošljavala, kaže, nitko nije želio raditi toliko daleko od kopna. Čak 20 godina bila je jedina liječnica na otoku, dok se nije osnovala liječnička ekipa u Goveđarima. 

Babino Polje najveće je naselje na Mljetu koji ima tek nešto više od 1.000 stanovnika.

Ukoliko ste po struci liječnik i radite na Bliskom Istoku, a uželjeli ste se Hrvatske i možete da zamislite svoj život na Mljetu, ovo je odlična prilika za Vas - nemojte je propustiti!

Ukoliko, pak, tražite posao na Bliskom Istoku, pratite naše oglase - kliknite OVDJE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

10 vještina bez kojih nećete moći da se zaposlite

Hit destinacija: Hrvatska, Srbija ili Crna Gora - glasajte!

Život Riječanina u Dubaiju (FOTO)