INFO BIRO

Mozaik i jubilej za ponos: Najveće srce u Sarajevu (FOTO)

Poruka je jasna - Svi smo mi iz istog filma

Najsvečaniji do sada Sarajevo Film Festival ove godine okupio je zvezde svetske kinematografije i hiljadama posetilaca pripremio posebno slavlje za svoj 25. rođendan. I dok ceo grad živi sa festivalom, koji je postao jedno od ključnih mesta na kulturnoj mapi Evrope, hiljade posetilaca učestvovalo je u obeležavanju jubilarnog izdanja festivala na sasvim poseban način.

Obožavaoci širom regiona, od srca su poklonili festivalu "Najveće srce u Sarajevu" sa posebnom porukom "Svi smo mi iz istog filma".

  

  

Upravo za vreme festivala, Sarajevo posete hiljade glumaca, reditelja, producenata, ali i mladih talenata, entuzijasta i obožavalaca filmske umetnosti, koji će svoj put u svetu filma i umetnosti tek pronaći. Mnogi od njih su ove sezone zahvalili Sarajevu i Festivalu posebno emotivnim gestom.

Učestvujući u projektu "Svi smo mi iz istog filma", mnogi su na svojim društvenim mrežama objavili fotografiju sa motivom srca, a hiljade fotografija otkrile su na Festivalskom trgu malo umetničko delo – mozaik pod imenom "Najveće srce u Sarajevu".

  

  

U samom centru događanja otkrivena je ova instalacija i kao poseban poklon uručena Mirsadu Purivatri, direktoru Sarajevo Film Festivala.

Stvaranju mozaika "Najveće srce u Sarajevu" pripomogli su i popularni glumci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije koji su putem svojih društvenih mreža poslali  posebno emotivnu poruku. Kakve uspomene ih vežu za omiljeni festival, u video snimcima "Svi smo mi iz istog filma" otkrila su neka od najpoznatijih imena regiona: Milan Marić, Nataša Ninković, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Moamer Kasumović, Mario Drmać i Ula Furlan.

BIRO

Foto: Promo


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

PLAVETNILO I NA ZEMLJI: Putevi u Dohi promenili boju

Računica: Koliko košta život u Dubaiju, a koliko u Srbiji

Septembarski piknik sa Beogradskom filharmonijom