INFO BIRO

Knjižica zlata vredna: Vodič za radnike u Dubaiju

Ove godine, 100.000 radnika iz inostranstva dobiće publikaciju u kojoj su objašnjena njihova prava, obaveze i najvažniji kontakti u UAE

Stranci koji dođu u Ujedinjene Arapske Emirate da rade moraju da se priviknu na drugačija pravila ponašanja koja vladaju u ovoj bliskoistočnoj zemlji. Oni kojima se ne posreći da u startu imaju “nekog svog” ko će ih u startu posavetovati kako da se prilagode, neretko se suočavaju sa brojnim prekršajnim kaznama, i to najčešće iz pukog neznanja.

U želji da svakom građaninu omoguće da živi srećno, vlasti u Dubaiju pripremile su vodič koji će, za početak, dobiti 100.000 stranaca koji su odabrali UAE kao novo mesto za život. U vodiču su sublimirani odgovori na najvažnija pitanja iz oblasti prava, obaveza i običaja, kao i najvažniji kontakti državnih službi.

- Cilj nam je da dobro informišemo svakog stranca koji dolazi u našu zemlju – poručuju iz GDRFA. – Želimo da svaki čovek koji dođe kod nas bude svestan svojih prava, odgovornosti i društvenih aspekata.

Vodič će biti dostavljen svakom strancu kada bude aplicirao za boravišnu vizu. Pored toga, moći će da prisustvuje i posebnom treningu, kako bi u razgovoru sa edukatorima razjasnio eventualne nedoumice u vezi sa životom u Dubaiju.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Priče iz pustinje – Snežana Ivković: Sa violinom kroz svet

Proslava rođendana Našeg Biroa (FOTO+VIDEO)

PODCAST Naš Biro: Istina o Emiratima i parama