INFO BIRO

KAO NEKAD: Muzičke zvezde iz celog sveta - gosti Crne Gore

U letovalištima na crnogorskom delu Jadrana ponovo živi atmosfera kakvu pamtimo iz detinjstva

Na prepunoj terasi hotela „Mogren“ u Budvi poslednjeg petka u avgustu svečano je otvoren Petrovac džez festival, muzička manifestacija koja se 13. godinu zaredom održava u Crnoj Gori. Ovog leta festival je otvoren u prestonici crnogorskog primorskog turizma, a do 9. septembra najveće zvezde džeza i bluza nastupaće kako u Budvi, tako i u Petrovcu, matičnoj adresi na kojoj je festival i osnovan.

Festival je otvorio ambasador Mađarske u Crnoj Gori NJ.E. Jožef Neđeši koji je ovim putem dodatno podržao saradnju sa Petrovac džez festivalom. Zajedno sa mnogobrojnom publikom, ambasador Neđeši uživao je u nastupu jednog od najvećih Big bendova iz Mađarske „Budapest Jazz Orchestra“, koji je po zna koji put opravdao titulu najboljeg džez orkestra u Evropi.

Kako za Naš Biro kaže osnivač i direktor Petrovac džez festivala Vinko Mihajlović, lajtmotiv festivala su ne samo fantastični koncerti, već i povratak turista u velike hotele koji su osamdesetih godina prošlog veka bili kultna mesta na Crnogorskom primorju. Mihajlović je, inače, osnivač i Rege festivala koji je krajem juna osmi put zaredom održan u Budvi, na bazenu hotela „Rondo“.

- Svi se s nostalgijom sećamo letovanja u Crnoj Gori sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, kada su hoteli u Budvi, Petrovcu i drugim gradovima na crnogorskom delu Jadrana bili krcati gostima ne samo iz tadašnje Jugoslavije, već i iz celog sveta – kaže Mihajlović. – Uživanje na plažama uveče su smenjivala uživanja na koncertima najvećih zvezda koje su nastupale u hotelskim restoranima i na terasama. Kada sam osnovao Petrovac džez festival, ideja je bila ne samo da nam u Crnu Goru dođu najveća imena iz sveta džeza i bluza, već i da oživim ta stara, dobra vremena kojih se svi rado sećamo. Kako je Crna Gora poslednjih godina počela sve više da se okreće hotelskom turizmu, muzičke manifestacije su izvanredna prilika da gostima iz sveta, uz vrhunski hotelski smeštaj, divne plaže i jedinstven gastronomski doživljaj, ponudimo još nešto po čemu će pamtiti odmor u Crnoj Gori. Kvalitetna muzika i maestralni izvođači ruše sve jezičke barijere i čine da boravak na Crnogorskom primorju ostane u najlepšem sećanju.

Tokom narednih 10 festivalskih dana u Budvi će nastupiti još i italijanski TangOstinato Duo i AJS Quartet, a u Petrovcu Irena Blagojević Trio, Dafna & ClassiCats iz Izraela, Spona, FingerbanG, Džez orkestar Tonija Kitanovskog, Džez orkestar Saše Popovskog, Loup Garou Blues Band i Blues Halter. Na svečanom zatvaranju Petrovac džez festivala koncert će održati najveća regionalna zvezda džeza Uroš Perić.

  

  

Pored muzičkih večeri, u okviru Petrovac džez festivala biće organizovane i škole i radionice džeza i bluza, kao i projekcije filmova čiji su glavni protagonisti najveći džez muzičari današnjice.

Petrovac džez festival podržali su Opština Budva, Turistička organizacija Budva, JP Morsko Dobro, HG Budvanska Rivijera, Cadmus Cineplex Budva i Cipa Travel.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Mozaik i jubilej za ponos: Najveće srce u Sarajevu (FOTO)

VIDEO DANA: Sve lepote Crne Gore stale su u 60 sekundi

Posao u Dubaiju iz ličnog iskustva: Ne idite grlom u jagode!