INFO BIRO

Jače veze između Sarajeva i Dohe

Na aerodrom u glavnom gradu BiH sletio prvi avion Katar ervejza iz Dohe

Bliski Istok sve je bliži građanima Bosne i Hercegovine! Na sarajevski aerodrom sletio je avion Katar ervejza, čime je zvanično otpočeo avio-saobraćaj između Dohe i prestonice BiH.

U avionu je među desetinama putnika iz Dohe u Sarajevo doputovao i izvršni direktor Katar ervejza Abar al Baker i ambasador BiH u Kataru Tarik Sadović. Putnike će iz Dohe u Sarajevo i nazad prevoziti Airbus A320 koji ima 12 sjedišta u poslovnoj i 132 sjedišta u ekonomskoj klasi. Putnici će imati pristup sistemu za zabavu Oryx One koji nudi posljednja izdanja filmova, TV setova, muziku, igre i još mnogo toga, piše Klix.ba

Najniža promotivna cijena putovanja je 609 eura. Najjeftinija povratna karta u regularnoj tarifi na relaciji Sarajevo – Doha – Sarajevo iznosi blizu 650 eura u ekonomskoj klasi, dok će najskuplja karta u poslovnoj klasi koštati 3.000 eura.

- Uvođenje letova za Sarajevo je značajan korak naprijed u povećanju naše prisutnosti u istočnoj Evropi, a osigurat ćemo putnicima novu i uzbudljivu rutu u izvanredan grad i iz njega. To je ujedno i dokaz naše opredijeljenosti ka proširenju globalne mreže. Dodavanje Sarajeva u našu globalnu mrežu omogućit će putnicima u BiH da se spoje s više od 150 destinacija širom svijeta kroz naš centar s pet zvjezdica, Hamad International Airport. Nažalost, ne možemo sletjeti na vaš aerodrom većim letjelicama zbog ograničenosti dužine i širine piste. Nadam se da će vlasti proširiti aerodrom kako bi dozvolile rast avioindustrije u Bosni i Hercegovini, koji ima ogromni potencijal - rekao je izvršni direktor Katar ervejz grupacije Akbar al Baker.

Let iz Sarajeva do Dohe traje blizu pet sati. Zahvaljujući uspostavi ove linije, putovanje iz Sarajeva do Sydneyja trajat će 21 sat, dok je donedavno on trajao više od 24 sata. Također, potencijalno putovanje iz Sarajeva do Bangkoka trajat će svega 12 sati, što je za tri sata manje nego do sada.

Direktna linija Doha - Sarajevo trebalo je da bude uspostavljena u proljeće 2016. godine. Do odlaganja je došlo zbog kašnjenja isporuke naručenog aviona namijenjenog za tu relaciju. 

BIRO/Klix.ba


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Top 10 zanimljivosti o muzeju Luvr Abu Dabi

Gastro predlozi: 10 jela koja morate da probate ako se nalazite u Kataru

Arapska Džeki Kenedi: Pametna, moćna i prelepa (FOTO)