INFO BIRO

Humanost na delu: Časovima jezika za ugrožene mališane

Kada nešto jako želite, to vam se i ostvari!

Foto: DKC „Tri prstića“

                       

NDF i Dečiji kulturni centar „Tri prstića“ iz Dubaija započeli su divnu saradnju, u vidu organizovanja radionica i prikupljanja sredstava za realizaciju projekata Fondacije i, na taj način, stvaranja boljih uslova odrastanja za decu u Srbiji.

Drugari iz Dubaija uspeli su da ostvare lep san – otvorili su dečiji kulturni centar, „Tri prstića“, u najvećem gradu u Emiratima, u kom naši mališani imaju priliku da provode divne trenutke u igri, zabavi i druženju, ali i gde uče srpski jezik na zanimljivim radionicama. „Tri prstića“ je mesto gde deca iz Srbije i zemalja bivše Jugoslavije razvijaju maštu, stvaraju, raduju se i otkrivaju lepotu zajedničkog života.

          

Foto: DKC „Tri prstića“

           

- Od samog početka rada deci ukazujemo na plemenite stvari koje život čine lepšim, na radost darivanja. Tražili smo nešto što bi bio poklon i srpskoj deci u Dubaiju i deci u Srbiji, tako se rodila ideja da organizujemo časove srpskog jezika koji su humanitarnog karaktera. Od svake radionice, naime, uspevamo da skupimo izvesna sredstva, namenjena za rad i projekte Fondacije „Novak Đoković“. Srećni smo i ponosni što smo uspeli da postanemo saradnici sa izuzetno organizovanom i nadasve plemenitom ekipom ljudi koja čini Fondaciju. Nadamo se da će naša mala pažnja nekome, bar na trenutak, ulepšati detinjstvo i da ćemo doprineti poboljšanju uslova za rani razvoj mališana u Srbiji! – poručili su drugari iz Dečijeg kulturnog centra Tri prstića.

             

Foto: DKC „Tri prstića“

Sve informacije o „Tri prstića" možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu.

Ceo članak pročitajte OVDE

           

A. Tanasković/novakdjokovicfoundation

               


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.     


Preporučene priče:

Naš Biro vam mena život: Uvek ima nade!

Od prašine do rekorda - Burdž Kalifa

Slavna prošlost: Dubai fontana odlazi u istoriju (VIDEO)