INFO BIRO

Hrabra i odvažna: Dala otkaz i krenula na put oko svijeta!

Mlada Amerikanka Cassandra De Pecol u tri godine želi posjetiti 196 zemalja. Ovih dana boravi u Hrvatskoj.

Put oko svijeta u tri godine.

Tako je 26-godišnja Amerikanka Cassandra De Pecol zamislila provesti vrijeme. Obići će 196 zemalja i pokušati oboriti Guinnessov rekord u kategoriji "najbrže vrijeme obilaska svih suverenih nacija".

Privlačna mlada djevojka plave kose u svojoj ekspediciji putuje sama. No to ne radi iz čistog hira. Kao ambasadorica Međunarodnog instituta za mir kroz turizam i uz podršku SKAL International, najveće svjetske putničke i turističke neprofitne asocijacije s više od 16.000 članova u 87 zemalja, promovira mir među ljudima svijeta. U svakoj zemlji svoj projekt, koji je nazvala "Expedition 196", predstavlja studentima i učenicima turizma, a u Zagrebu se sastala sa studentima Visoke poslovne škole Libertas, Visoke škole za diplomaciju i međunarodne odnose te maturantima Hotelijersko-turističke škole.

– Gotovo u svakom gradu postavljaju mi ista pitanja – nedostaje li mi dom, zašto imam potrebu ići u tzv. opasne zemlje... No slijedim svoju strast, a moja čežnja za promicanjem mira veća je od rizika putovanja – kaže Cassie De Pecol, koja će, nakon što proputuje sve zemlje, biti i prva žena koja je to učinila. 

Put koji stoji 200.000 dolara počela je planirati na 25. rođendan.

– Radila sam uredski posao "od 9 do 5" u jednom hotelu i shvatila da to više ne želim. Dala sam otkaz i počela tražiti sponzore za putovanje – kaže.

Najviše joj nedostaju roditelji, psi, brat i bliski prijatelji. No nikad svojim domom, dodaje, ne zove mjesto gdje joj žive roditelji ili stan u rodnom Los Angelesu. Njen je dom – cesta. Trudila se, kaže, smjestiti na jednom mjestu, ali ne ide. Jednostavno ne može ostati na jednom mjestu dulje od nekoliko mjeseci. A na svojim se putovanjima ionako nikad ne osjeća usamljeno.
– Dok putujem sama, osjetila su mi sve jača, što mi omogućuje da manje govorim, a više slušam – zaključuje Cassie.

Ukoliko želite da pratite Cassandru na njenoj turi oko svijeta, kliknite OVDJE


Biciklista iz Srbije Dragan Šibalić takođe se odvažio na jedinstvenu avanturu - proljetos je "na dva točka" krenuo iz Kraljeva i poslije 185 dana stigao je do Japana! Opširnije pročitajte OVDJE

Ivana i Zoran Milošev iz Novog Sada putovali su džipom od Vojvodine do pustinje  - više o njihovoj avanturi pročitajte OVDJE

BIRO/Večernji.hr


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Mali Svet: Pokloni knjigu - pomozi nezbrinutom mališanu

Žurka koja obećava: Tropiko bend nastupa u Dubaiju! (VIDEO)

Nova procedura za dobijanje vize