INFO BIRO

Green Lake BH triatlon: Sportski spektakl ujedinio region

Ovogodišnji pobjednici su Maja Bonačić iz Hrvatske i Strahinja Trakić iz Srbije

U Lisičićima, na desnoj obali Jablaničkog jezera održan je Green Lake BH triatlon na kom je učestvovalo 180 takmičara iz devet zemalja. Organizator ove sportske manifestacije je Udruženje rekreativnih trkača „Trčanje i To“ zahvaljujući kom je i početnicima omogućeno da se okušaju u ovom zahtjevnom takmičenju.

Takmičari su najprije morali isplivati dionicu od 750 metara, poslije čega je uslijedila vožnja biciklom od 20 kilometara, a na kraju trčanje na dionici od pet kilometara. Prelijepa priroda bila je dodatna inspiracija učesnicima da budu motivisani i završe sportsku borbu puni adrenalina i divnih utisaka.

  

  

Pobjednici ovogodišnjeg Green Lake BH triatlona su Maja Bonačić iz Hrvatske i Strahinja Trakić iz Srbije. Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji zauzela je Jelena Tomašević iz Crne Gore, dok je treća bila Matea Vojinović iz Hrvatske. U muškoj konkurenciji drugi je bio Dejan Patrčević, a treći Lazar Filipović.

  

  

Osim pobjednika u generalnom plasmanu, dodijeljene su i nagrade u kategorijama - djeca, juniori, seniori i veterani. Najmlađi takmičari bili su Emina Karabeg (14) i Mustafa Jamak (13), koji su ujedno bili i prvoplasirani u najmlađoj kategoriji.

Kompletnu listu učesnika možete pogledati OVDJE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Lično iskustvo: Nostalgija u pustinjskoj oazi (FOTO)

FOTO-PRIČA: U Tuzli napravljena baklava od 800 kilograma!

VIDEO: Najljepša prezentacija Bosne i Hercegovine u pustinji