INFO BIRO

Ex-Yu ljepotica opčinila modni svijet Bliskog Istoka

Aduti mlade Mostarke su atraktivan fizički izgled, karizma i svakodnevni rad na sebi.

                       

Dženita Dumpor iz Mostara gradi karijeru modela u Istanbulu, gdje živi posljednje nepune dvije godine. Modelingom se bavi od 16. godine, a prije nekoliko godina je predstavljala BiH kao Miss Planet Earth na Filipinima, te bila izabrana kao najljepša djevojka na izboru za Miss Adriatic Europe u Hrvatskoj i Miss Mediteranian International u Italiji, piše klix.ba.

Dženita Dumpor je rođena 1989. godine u Mostaru, gdje je završila Opću gimnaziju, nakon čega je upisala Psihologiju. Modelingom se bavi od svoje 16. godine. Kaže kako joj je to bio san, kao i skoro svakoj djevojčici u njenim godinama, te kako je njena priča počela vrlo zanimljivo i neočekivano.

                  

               

"Moj rahmetli djed bio mnogo poštovan u svom rodnom gradu, profesor srpsko-hrvatskog i ministar odbrane u poslijeratnom periodu, mnogo je volio Mostar, Stari most i rijeku Neretvu i bio je promoter svoga grada. Svi su znali kome da se obrate ako ih zanima neka specifičnost ili priča o Mostaru. Pričao bi svojim riječima vizije starog vremena i druženja u to vrijeme. Jednog dana je gospođa Amela Radan (direktorica Sarajevo Fashion Weeka, op. a.) u privatnoj produkciji sa svojim timom realizirala projekat 'Spoj prolazne i neprolazne ljepote BiH' i na njegov prijedlog da se upoznamo kreće moja priča. Upoznale smo se i do dan-danas smo zajedno u tom svijetu. Znam da je tada bilo mnogo bitno imati svog mentora, a ja sam sigurna da i danas imam svog, što pokazuju moji rezultati sve ove godine", govori Dženita.

Ističe kako su najznačajniji i najljepši projekti na kojima je u posljednjem periodu radila bila snimanja za Fashion TV i Vogue u Istanbulu.

                  

                       

"U Istanbulu odlično prolazim, jer sam, pored plavuša, njihov tip djevojke i čak podsjećam na Turkinje", kaže Dženita.

Smatra kako su u poslu kojim se bavi presudni tačnost i disciplina, kao u sportu.

                   

                 

"Morate voditi računa o sebi. Ako su vaše tijelo i lice vaš alat, onda se morate mnogo više tome posvetiti. Psihička i fizička aktivnost su mnogo bitne, a najvažnije je ostati čvrst i stabilan. Trudim se otići svaki dan na treninge koji traju obično po dva sata, čitati dobru knjigu svaku noć, a uživam i u druženju s prijateljima. Vikend je rezervisan obično za odlazak na plivanje i SPA tretmane, ukoliko za to imam vremena", ističe lijepa Mostarka i dodaje:

Najljepša žena bez karizme nema nikakav značaj. Morate oplemeniti haljinu, dati joj snagu i oživjeti je u momentu kad je predstavljate na sceni. Na fotografiji morate imati kontakt s aparatom, dati mu emociju kroz izraz lica, ako toga nema, onda nećete dobiti dobar rezultat. Duša i energija se moraju očuvati zdravim. 

                   

                 

Više pročitajte OVDJE

              

BIRO

                        


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.              


Preporučene priče:

Dolče&Gabana: Luksuzni hidžabi i abaje za Arapkinje (FOTO)

Veliki uspeh Komtrejda: Amerikanci kupili našu tehnologiju

Daleko ste? Fali vam Sarajevo? Evo rješenja!