INFO BIRO

Dubai širi mrežu staza za električne trotinete

Odabir okruga vođen je specifičnim kriterijumima

Stanovnici 10 oblasti Dubaija, uključujući i City Walk i Palm Jumeirah, početkom sledeće godine moći će da voze električne trotinete na određenim stazama. 

U oktobru 2020. godine, vlasti su započele probni projekat u pet okruga, čiji je cilj bio da se smanji nivo zagađenja. Određene oblasti za trotinete bile su Bulevar šeika Mohameda bin Rašida, Dubai Internet City, Ulica Drugog decembra, Al Riga i Jumeirah Lakes Towers. 

Do kraja septembra korisnici električnih trotineta vozili su se oko 500.000 puta. 

Matar Al Tajer, generalni direktor i predsednik Uprave za puteve i transport Dubaija, najavio je početak građevinskih radova za prvu fazu projekta. 

Uprava za puteve i transport Dubaija planira da mrežu staza za električne trotinete prošiti, kako bi uključila određena stambena područja i 23 nova okruga. 

- Odabir okruga vođen je specifičnim kriterijumima, kao što su velika gustina naseljenosti, posebno razvijena područja, područja sa metro stanicama i masovnim saobraćajem, dostupnost postojeće infrastrukture i područja sa visokim nivoom bezbednosti u saobraćaju - rekao je Al Tajer.  

- Probna faza korišćenja električnih trotineta se pokazala veoma uspešnim. Ova prevozna sredstva su odlična za kretanje na malim udaljenostima. Korisnici su bili zadovoljni u veoma visokom procentu - kazao je Tajer. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Vozom od Dubaija do Abu Dabija za 50 minuta

Emirejts izdao nova uputstva za putovanja zbog praznika

EXPO 2020 Dubai: Prezentacija Vazduhoplovne akademije iz Srbije

;