INFO BIRO

Bojanka za odrasle: Umanjite svakodnevni stres

Ovo je domaće djelo koje će služiti poticanju kreativnosti i smanjenju stresa.

             

Nedavno je njeno djelo izašlo iz štampe. Magistrica arhitekture je otkrila kako je došla na ideju njegove izrade.

- Bojanke za odrasle su trenutno hit u svijetu. Mnogo sam istraživala koliko su korisne za naše zdravlje i htjela da postanem dio tog čarobnog svijeta bojenja. Pokušala sam naći bojanku u našim knjižarama te se na kreativan način odmarati, a pri tome pozitivno doprinijeti svom zdravlju. Nisam je uspjela pronaći i još su me svi čudno gledali - ispričala je Turković.

             

          

Ipak, to je nije obeshrabrilo već je počela sama dizajnirati crteže koje je kasnije bojila.

- Mislila sam da će to završiti na svega nekoliko crteža, ali sam uživala u crtanju i nastavila dok nisam dobila više od 30 dizajniranih crteža za bojenje. Tek tada je nastala ideja da crteže pretvorim u knjigu kako bi i drugi poput mene mogli konačno pronaći tu knjigu u knjižarama - istakla je Narcisa.

             

             

Svoje djelo je nazvala "Bojanka za odrasle - Kreativna antistres terapija", a njena distribucija još uvijek je u toku. Sadrži više od 30 crno-bijelih crteža, a autorica kaže da u knjizi ima za svakoga ponešto - od cvjetnih do apstraktnih šara za bojenje i uživanje.

           

Motivi

   

S obzirom na to da je Narcisa mnogo putovala i živjela u Maleziji, Egiptu, Južnoj Africi i Saudijskoj Arabiji, te Njemačkoj, gdje je završila magistarski studij na univerzitetu Bauhaus, njeni crteži su uglavnom inspirisani iskustvima iz različitih kultura, umjetnosti i arhitekture.

- Početak je lak - uzmite bojice, flomastere ili vodene bojice, isključite TV, telefon i računar, prestanite razmišljati o svemu što u vama uzrokuje stres i uđite u svijet bojenja u kojem možete biti kreativni uz vrlo malo truda. Prema raspoloženju izaberite nekoliko različitih nijansi za jedan crtež i stvarajte vlastito umjetničko djelo. Uz bojenje možete slušati muziku ili neko predavanje, sami birajte nešto što na vas djeluje pozitivno - Narcisini su savjeti.

                    

            

A. Tanasković/klix.ba

                        


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče:

Emirati: Kako da postanete sponzor članovima porodice

Fenomen: Selo od dragog kamena

Mali Svet: Pokloni knjigu – pomozi nezbrinutom mališanu!

;