INFO BIRO

BIH: Niče novo luksuzno naselje kod Vogošće

Arapi u novom poduhvatu.

                

Sudeći prema najavama građevinske kompanije „Green Valley“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u glavnom gradu BiH trebalo bi početi realizacija novog velikog građevinskog projekta gradnje luksuznog naselja u blizini Vogošće, nedaleko od mjesta Svrake, piše avaz.ba.

Iako se ne navodi iznos ulaganja, sudeći prema mapama i nacrtima koji su objavljeni, riječ je o milionski vrijednoj investiciji.

           

Velika očekivanja   

Ova kompanija obznanila je da nakon završetka nekoliko velikih projekata u Turskoj kreće u dva nova projekta, i to u BiH i Maroku. Prema riječima predsjednika ove kompanije Vijama Mahmuda Rabaha, gradit će se luksuzne vile.

On je za arapske medije izjavio da se bliži kraj radova na tri velika projekta u Turskoj, a posebno naglašava da njegova kompanija nije probila nijedan rok te da neće ni u ova tri.

- Novi projekt u Sarajevu strateški je smješten u Vogošću, na jedan od najviših vrhova u gradu. To će biti jedan veliki korak naprijed za firmu u procvatu tržišta nekretnina u ovoj regiji, u kojoj je pojačan interes investitora – naveo je Rabah, dodajući da će karakteristike ovog projekta biti neusporedive s ostalim te da očekuje veliku potražnju, kakvu su imali i raniji projekti ove kompanije u UAE i Turskoj.

Detaljne karakteristike najavljenog projekta moguće je pronaći i na zvaničnoj stranici ove kompanije. Kako se navodi, rezidencijalni kompleks gradio bi se na prostoru površine 73.000 metara kvadratnih, na kojem bi bilo smješteno 98 vila i 368 stanova.

- Naselje će sadržavati i zabavne usluge i poslovnu četvrt. Otvorit će se restorani, kafei, šoping centri, a posjetioci će moći uživati u šetnji kroz naselje te uživati u pogledima na osvijetljene fontane koje će biti smještene duž šetališta – navodi se u opisu. Kako se navodi na stranici, gradit će se dvije vrste vila. Jedna će biti površine 160 kvadrata, dok će druga imati 200 kvadratnih metara površine. Što se tiče apartmana, tu je veća raznolikost. Najmanji će imati 40 kvadrata, a najveći 225.

         

BIRO

             


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.                                       


Preporučene priče:

Film o Dunavu: Srebrna zvezda za TOS

Nova pravila za uvoz hrane za lične potrebe

Recept: Sirovi čizkejk sa malinama