INFO BIRO

Bez protekcije: Milijarder kažnjen zbog pogrešnog parkiranja

Policija u Dubaiju na delu pokazuje da je zakon isti za sve

Vlasnik registarskih tablica „Dubai 5“, indijski biznismen Abu Sabah, za manje od mesec dana dva puta je osvanuo na naslovnim stranama medija u Emiratima. Najpre jer je za pomenutu tablicu na aukciji RTA izdvojio 33 miliona AED (nešto više od osam miliona evra), a sada jer je njegov „rols-rojs“ uslikan parkiran na mestu predviđenom za vozila koja koriste invalidi.

Snimak je vrlo brzo postao viral na društvenim mrežama, a policija je kaznila vozača sa 1.000 AED i četiri crne tačkice.

Sabah, međutim, demantuje da je prekršio pravilo parkiranja:

- Nisam bio kod Aspen Towera, već na drugom mestu. Imao sam poslovni sastanak i nosio sam torbe pune kataloga, pa se vozač zaustavio na pola minuta da bih mogao da ubacim torbe u automobil. Uslikan sam u nesrećnom trenutku, a snimak je pogrešno shvaćen u javnosti.

U policiji Dubaija kažu da niko nije iznad zakona i da policijski službenici ne gledaju registarski broj kada primete da neko krši saobraćajne propise.

Pukovnik Jamal Ai Banai iz Odeljenja za saobraćaj podseća da bi građani, ukoliko snime vozače koji su napravili prekršaje, trebalo da pošalju snimke policiji, a ne da ih plasiraju preko društvenih mreža. On ističe da je policija Dubaija instalirala više uređaja u tržnim centrima koji prate parking prostor za invalide, te da drugim vozačima nije dozvoljeno da se na tom parking mestu zadrže duže od 20 sekundi.

Ipak, bez kazne nije prošao ni autor snimka - policija ga je identifikovala, privela i protiv njega pokrenula istragu. U Dubaiju je protivzakonito slikati ili snimiti nekoga, i plasirati fotografije i video-zapise bez pristanka osoba koje su uslikane.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Uskoro u Dubaiju: Nov sistem iznajmljivanja automobila

Flydubai prelazi na DWC aerodrom

Nove kazne za kršenje zakona u Emiratima