INFO BIRO

Besplatno učenje srpskog jezika preko Skajpa

Lepa vest za decu iz Srbije koja žive u zemljama Bliskog istoka

U okviru projekta „Onlajn učenјe srpskog jezika kao zavičajnog“, udruženje Akademska srpska asocijacija poziva pripadnike dijaspore starosti od sedam do 14 godina da se prijave na besplatni individualni dvomesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa.

Pod pokrovitelјstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, nastavlјa se sa popularizacijom i dalјom realizacijom onlajn nastave. Cilј projekta je popularizacija srpskog jezika kod dijaspore preko vršnjačkog obrazovanja, odnosno držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa omladini iz dijaspore. Časove će držati studenti sa Departmana za srpski jezik.

Konkurs za zainteresovanu decu iz dijaspore traje do 12. maja 2019. godine. Prednost imaju oni koji do sada nisu učestvovali u projektu. Početak nastave planiran je za 20. maj, a završetak za 14. jul. Po završetku kursa polaznici će dobiti elektronsku potvrdu o pohađanju kursa.

Časovi će biti održavani tri puta nedelјno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik.

Ukoliko ste zainteresovani da vaše dete uči srpski jezik, sve što je potrebno jeste da popunite formular i pošaljete ga na mejl asasocijacija@gmail.com sa naslovom Skajp (Skype) časovi

Formular možete da preuzmete OVDE

Takođe, prijavu možete da popunite i direktno na sajtu http://asasocijacija.com

Na osnovu prijava, Akademska srpska asocijacija Grada Niša će odabrati parove nastavnik - učenik. Preduslovi koje bi potencijalni učenik trebalo da ispuni su da ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, da ima osnovno znanje srpskog i engleskog jezika i želјu za učenjem.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

VAŽNO: Nova mejl adresa Ambasade Srbije u Abu Dabiju

Priznanje za ponos: Srbija – najlepša zemlja Evrope (VIDEO)

DIJASPORA – priča koja tera na razmišljanje