INFO BIRO

Besplatan prevoz u zamenu za plastične flaše

Putnici dobijaju bodove svaki put kada predaju prazne plastične flaše, a 10 prikupljenih bodova vrednuje se kao jedan dirham

Integrisani transportni centar (ITC) Odeljenja za opštine i transport u Abu Dabiju pokrenuo je inicijativu kojom podstiče putnike u javnom prevozu da dobiju besplatnu vožnju u vozilima javnog gradskog prevoza tako što će svaki put dobijati bodove kada predaju prazne plastične flaše koje se koriste za plaćanje autobuske karte.

U prvoj fazi inicijative „Points for Plastic: The Bus Tarif“ mašina za deponovanje plastike biće instalirana na glavnoj autobuskoj stanici Abu Dabija, koja će omogućiti putnicima da zamene prazne plastične boce za bodove. Određeno je i na koji način će plastične boce biti vrednovane. Svaka mala boca od 600 mililitara ili manja doneće jedan bod, dok će boce veće od 600 mililitara biti vrednovane dva boda. Deset bodova biće pretvoreno u jedan dirham.

Inicijativa je pokrenuta u saradnji sa Agencijom za životnu sredinu - Abu Dabi (EAD), Centrom za upravljanje otpadom Abu Dabija "Tadveer" i "DGrade". EAD blisko sarađuje sa partnerima iz javnog i privatnog sektora na pokretanju integrisane šeme vraćanja boca na ključnim lokacijama, kao i na podsticanju inicijativa za prikupljanje flaša iz domova, što može da donese simbolične nagrade.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

SIMBOLI BLISKOG ISTOKA: Kako su nastale abaja i kandura

Luj Viton lansira prvu konfekcijsku liniju za Ramazan

Javni parking u Dubaiju od sada besplatan nedeljom