INFO BIRO

Beograđanke u Dubaiju kreiraju za mame i tinejdžere

Od haljina za Barbike do modnih kolekcija za tržište najpoznatijeg emirata

Nikoleta Jeremić Hslok iz Beograda i njena 11-godišnja kćerka Nora 21. aprila u Dubaiju organizuju promociju haljina za plažu, majica, tašni, minđuša i street wear za tinejdžere. Nikoleta je uradila kolekciju za “GOAT design studio”, a njena kćerka osmislila je brend “Vas Ist Das?”; obe kolekcije biće promovisane u butiku “Retold”.

- Još kao mala volela sam da kreiram haljine za Barbike – kaže Nikoleta Jeremić Hslok za Naš Biro. - Moja baka je šila, i uvek sam volela da sedim pored nje da zajedno pravimo haljine za Barbike. Moja mama je takođe veoma kreativna, i pošto je pedagoški radnjik zajedno smo pravile lutke za lutkarska pozorišta za decu. Prvi ozbiljni pokušaj da se bavim dizajnom bio je pošto sam završila magistarske studije; pokrenula sam svoj brend tašni koji se zvao “Naughty Kitty”, ali sam brzo odustala i nastavila da radim na svojoj karijeri. Sad mi se pružila prilika da konačno mogu da se bavim onim što me stvarno ispunjava, a to je dizajn.

Kad ste došli u Emirate i da li ste pre dolaska već imali ugovoren posao?

- U Emirate sam došla sa porodicom 5. maja 2008. godine. Ni suprug ni ja nismo imali ugovoren posao, došli smo na mesec dana i ostali ovde.

Koliko dugo ste pripremali kolekciju haljina i šta Vam je bila inspiracija?

- Ja uvek kreiram nešto, ideja nikad dosta. Ovu kolekciju spremam od Nove godine; ideja je bila da se čuje za moj brend, da se ljudi malo upoznaju sa mojim radom. Moj stil je bohemian, ali gledam da kombinujem boho i urban.

  

Koliko dugo je Vaša kćerka pripremala kolekciju i da li joj je ovo "vatreno krštenje" u svetu mode?

- Ovo je vatreno krštenje za obe. Ona je pomagala meni sa mojom kolekcijom i onda je rekla samo “A zašto ja nemam svoju?”, i tako je počela da planira svoj brend koji je street wear za tinejdžere i prva kolekcija joj je crno-belo. I ona je počela da radi posle Nove godine.

Da li će kolekcije moći da se kupe samo u butiku u kom će biti održana promocija ili i preko društvenih mreža?

- Imamo mali butik u Dubai Outlet Mallu, i prodajemo preko Instagrama i web sajta Little majlis.

Koje materijale ste koristili i da li ste sve radili sa lokalcima, ili ipak postoje neke veze sa Vašim rodnim Beogradom?

- Trudim se da svi materijali budu unikatni, tako da za nameštaj isključivo koristimo ručno vezene materijale iz Uzbekistana, za letnje mantile takođe. Pokušala sam da ostvarim saradnju sa društvom koji podržava naše zanate, bila je ideja da napravimo kolekciju heklanih haljina, ali nažalost do sada nismo uspeli da napravimo dogovor.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Zavirite u dom trgovca biserima iz 19. veka

Moja priča: Srpska modna bajka u Dubaiju (VIDEO)

Dejan Kamenjašević: Jugoslovenski program košarke živi u UAE