INFO BIRO

Avantura: Biciklom od Srbije do Sicilije

Zanimljivo putovanje neustrašivih barmena.

             

Živku Buđelanu (39) putovanje biciklom od Beograda do Sicilije bila je četvrta avantura tog tipa, dok je Uroš Birčanin (29) na svom dvotočkašu tako dalek put doživeo kao vatreno krštenje. Obojica su imali ideju da provedu odmor na popularnom italijanskom ostrvu istražujući ga sa bicikla, a da usput navrate u vinarije, probaju vino, porazgovaraju sa proizvođačima i pre svega, odmore se od napornog posla za šankom.

            

               

Dva vredna barmena iz beogradskog Kultura bara odabrali su ovu destinaciju nakon što je Živko sa kolegama prethodno razvijao putovanje biciklom kao "brend barmena". Od Beograda do rumunskog grada Jašija jednom je prešao 900 km, od Amsterdama do Lisabona 3.300 kilometara, dok je do Atine otputovao na poziv menadžera za metaksu iz Grčke, koji je posetio Beograd. - Svi vozimo bicikle iz hobija. Na put idemo najobičnijim modelima, a moj kolega je jednom vozio polovni kapriolo koji je platio 100 evra i posle ga u Lisabonu prodao za 50 - seća se Živko koji posao barmena radi već 12 godina i suvlasnik je Akademije za barmene. 

             

           

Prema Uroševim rečima, na ovako dugim putovanjima najteže je sedeti na sedištu po 10 i više sati dnevno, jer posle nekoliko dana, kaže, sve počinje da boli. 

          

Ceo intervju možete pročitati OVDE.

        

A. Tanasković/Priče sa dušom

                    


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.  


Preporučene priče:

Fazza u novoj adrenalinskoj avanturi

Kampanja policije Dubaija: 6 najvažnijih saveta za turiste

Crna Gora: Edin (4) piše, čita i govori engleski (VIDEO)