INFO BIRO

Apel: Pomozimo poznatom novinaru iz BiH da ode na operaciju

Za odlazak na retransplantaciju bubrega, novinar i urednik Mimo Šahinpašić mora da prikupi 50.000 eura - uključite se u humanitarnu akciju

Novinar i urednik OBN televizije Mimo Šahinpašić hospitalizovan je na Klinici za nefrologiju Kliničkog centra u Sarajevu nakon pogoršanja zdravstvenog stanja i problema sa bubregom koji je transplantiran prije 17 godina. Mimo mora na retransplantaciju bubrega kojoj će najvjerovatnije biti podvrgnut u Francuskoj.

Almir Čehajić - Batko je posjetio je Mimu Šahinpašića na UKCS-u, na Klinici za nefrologiju, te kazao da je zdravstveno stanje Mime Šahinpašića veoma teško.

- Mimo mora na retransplantaciju. Uspjeli smo da on 16. maja bude u Francuskoj. U BiH po zakonu ne može biti donor ako nije u krvnom srodstvu i to se mora uraditi negdje vani. Od srijede ujutro možete zvati sa sva tri operatera na 1330 i 1350 i na taj način donirati 2 KM. Pozvat ćemo ljude i izvana da zovu i imat ćemo podatke koliko smo poziva i odakle imati u narednih 15-tak dana. Cilj nam je skupiti 100.000 KM - kazao je za Klix.ba Almir Čehajić Batko.

Naime, nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, Mimi je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina je hitno smješten u bolnicu. Funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala, navode iz Otvorene mreže. Poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijaliznim putem.

Poslije nekoliko obavljenih dijaliza, Mimo se osjeća malo bolje, ali i spoznaja da poslije silne borbe za život i transplantacije od prije skoro 17 godina, njegova jedina mogućnost je retransplantacija bubrega.

"Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasimo Mimi život", saopćeno je na stranici Otvorene mreže.

Redakcija Našeg Biroa poziva sve ljude dobre volje širom svijeta da se priključe ovoj humanitarnoj akciji i pomognu da Mimo što prije prikupi neophodna sredstva za ovu komplikovanu intervenciju.

BIRO/Klix.ba


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče

Stiže mesec Ramazana (FOTO)

POBEDA: Teodora odlazi na lečenje u Frankfurt! (VIDEO)

Veliko srce Srbije i na Dalekom Istoku