BIRO PRIČE

​Zlatni jubilej UAE: Luvr u Abu Dabiju najavio nove izložbe

Povodom obeležavanja 50. Dana državnosti UAE i četvrte godišnjice muzeja, Luvr u Abu Dabiju će ponuditi niz programa i događaja koji slave globalnu razmenu

Nova kulturna sezona u Luvru u Abu Dabiju biće obeležena sa tri međunarodne izložbe, otvaranjem nove godišnje izložbe i nagrade za umetnost i popularnom izložbom u Dečjem muzeju, koju će pratiti bogat javni program. 

Povodom obeležavanja 50. Dana državnosti UAE i četvrte godišnjice muzeja, Luvr u Abu Dabiju će ponuditi niz programa i događaja koji slave globalnu razmenu i povezanost sa Abu Dabijem i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Manuel Rabat, direktor muzeja je rekao da će Luvr u narednim mesecima ponuditi sadržaj za svakoga. 

- Nove međunarodne izložbe, kulturna dobra i pozajmljena remek-dela činiće izložbu radova iz svakog od sedam emirata. U ovoj izvanrednoj godini jubileja, ostajemo posvećeni našoj misiji da pričamo priče o kulturnim vezama - rekao je on. 

- Kroz saradnju sa našom velikom mrežom partnera, u mogućnosti smo da predstavimo i pozajmljena remek-dela, uz našu stalnu postavku. Kroz pričanje priča na ovaj način gradimo nacionalnu kolekciju za narod UAE - rekla je kustos muzeja Soraja Noudžejm. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene vesti

EXPO Dubai 2020 do sada posetilo skoro 1,5 miliona ljudi

Srpski startap najbolji na GITEX Future Stars u Dubaiju

Naši proizvodi preko luke Novi Sad stižu u Dubai


;