BIRO PRIČE

Vrućine u Dubaiju bez milosti: Spremite se za +64 stepena!

Leto u Emiratima uvek je toplo. Veoma toplo. Ali u narednih nekoliko dana biće teško čak i za one koji obožavaju letnju vrelinu

U Dubaiju i Abu Dabiju temperature vazduha narednih dana biće više za četiri stepena u odnosu na dosadašnje, što će izazvati subjektivni osećaj kao da je napolju +64 stepena Celzijusa!

Stručnjaci kažu da to, ipak, ne bi trebalo da nas zabrine, jer su tako visoke temperature "uobičajene za ovo doba godine". Oni, pak, napominju da će Evropljani koji su nedavno došli u Emirate mnogo teže podneti visoke temperature, te da će mnogi imaju subjektivni osećaj kao da je napolju i do +70 stepeni, jer im se organizam nije privikao na ovdašnje klimatske uslove.

Iz Nacionalnog centra za meteorologiju i seizmologiju poručuju da će se temperature narednih dana kretati od 45 do 49 stepeni, a da će vlažnost vazduha dostići svoj maksimum od 95 odsto duž obale.

I ma koliko nam se činilo da je u Emiratima ovo leto vrelije od prethodnih, da podsetimo da je prosečna temperatura vazduha u julu 49 stepeni. To je "mačji kašalj" u odnosu na rekord koji duže od decenije "drži" Saudijska Arabija - u Dahranu je 8. jula 2003. izmeren čak 81 stepen Celzijusa!

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Najlepša letnja priča: Obraduj prijatelje i osvoji nagrade!

Raj za parove: Provedite medeni mesec na ostrvu u obliku srca u Dubaiju!

Ispovest gastarbajtera: Gorka istina o slatkom životu


;