BIRO PRIČE

Vozači, evo kako da uštedite 500 dirhama!

Zbog nepropisno parkiranih i zapuštenih vozila pojačan je inspekcijski nadzor.

Ukoliko živite u Šardži, upravo ste se vratili sa odmora i ne možete da pronađete svoj automobil na mestu gde ste ga ostavili, velike su šanse da je on privremeno oduzet. Razlog - nepropisno parkiranje koje će vas koštati 500 dirhama. Privremeno oduzimanje vozila važi i ako ste ga pravilno parkirali, ali je ono - prašnjavo.

- Pre odlaska na odmor morate parkirati vozilo na dozvoljenom mestu, na pravilan način, a ujedno i pronaći nekoga ko će brinuti o tome da vozilo ne bude previše prašnjavo. Mnogi ljudi odlaze na odmor, a da ne zbrinu automobil na zakonom propisan način, što blokira saobraćaj i ometa rad hitnih službi - podsećaju predstavnici lokalnih vlasti.

U vreme godišnjih odmora, a pre početka nove školske godine, inspekcijski nadzor zbog nepropisno parkiranih automobila u Šardži je pojačan. U stambenim delovima inspektori postavljaju obaveštenje o nepropisno parkiranim vozilima i ostavljaju ga da stoji nedelju dana pre nego što odluče da ga privremeno konfiskuju. U industrijskom i trgovačkom delu Šardže taj rok iznosi svega 48 sati. Donedavno, "čestitka" sa upozorenjem da je vaš automobil "previše prašnjav" trajala je 15 dana - toliko je vremena bilo ostavljeno vozačima da očiste svog parkiranog četvorotočkaša.


Koliko će vozače koštati saobraćajni prekršaji po novoj tarifi saznajte OVDE.

Nedavno, policija u Dubaiju zaplenila je dva automobila od vozača koji se "proslavio" neverovatnim brojem saobraćajnih prekršaja - opširnije pročitajte OVDE.


BIRO/Khaleejtimes

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Život u Emiratima: Propisi koje morate da znate

Top 11 neverovatnih činjenica o Dubaiju

Aerodrom u Dubaiju: Novitet koji će vas obradovati


;