BIRO PRIČE

VIDEO DANA: Tesla taksi – budućnost pred vratima

Da li ste iskusili čari zelene vožnje?

Kada idući put iznajmite vozilo preko taksi službe u Dubaiju, obratite pažnju na najnovija Tesla vozila koja se od septembra ove godine mogu videti na ulicama najpoznatijeg emirata.

Za sada ih ima 50 – limuzine model S i SUV model X. Dodatnih 75 vozila biće obezbeđeno do kraja 2018, a još 75 do decembra 2019. godine.

Ova inicijativa je u skladu sa vizijom vladara Dubaija, šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma, kako bi Dubai postao vodeći smart grad u svetu i podržao zelenu tehnologiju.

Za sada, Tesla taksi u Dubaiju možete da naručite na aerodromu, ali će uskoro biti uvedena u celom emiratu. Start vožnje košta 25 AED, koliko i redovan taksi, a cena po kilometru iznosi pet AED. Ali, obećavaju nadležni, kada Tesla taksi bude rasprostranjen širom Dubaija, i cena prevoza ovim vozilom će biti promenjena.

Oba modela Tesla taksija mogu da pređu 400 kilometara sa jednim punjenjem. Punjenje traje tri do četiri sata, a u Dubaiju postoji 103 punjača, što faktički pokriva ceo grad.

Vozači Tesla taksija su specijalno obučeni za upravljanje električnim vozilima. Ono što posebno raduje je činjenica da će uskoro ova vozila biti opremljena autonomnim komandama.

Tesla taksi uživaće niz beneficija do kraja 2019. godine, koje su zajedničkim snagama obezbedile DEWA i RTA. Primera radi, punjenje je besplatno, parking takođe, kao i Salik oznaka.

- U cilju očuvanja životne sredine, svet se sve više orijentiše na hibridna i električna vozila. Mi smo optimisti u pogledu prihvatanja Tesla taksija u Dubaiju – poručuju iz Dubai taksi korporacije.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

DUBAI FITNES IZAZOV: Vežbajte mesec dana i osvojite nagrade!

Nov sistem plaćanja goriva u Dubaiju

Konkurisali ste za posao u UAE i nema odgovora? Razlog je...


;