BIRO PRIČE

Uspešna saradnja Srbije i Emirata (FOTO)

Pod pokroviteljstvom predsednika Tomislava Nikolića, Srbija ove godine po prvi put učestvuje na Festivalu kulturnog nasleđa Šeik Zajed

Jedna od najvažnijih kulturnih manifestacija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Festival kulturnog nasleđa "Šeik Zajed" otvorena je u regionu Al Vatba.  Predsednik  Tomislav Nikolić je pokrovitelj učešća Srbije na Festivalu čiji su organizatori Ministarstvo predsedničkih poslova UAE i Fondacija „Kalifa bin Zajed“. Festival se održava već 11 godina i svake godine ga poseti više desetina hiljada ljudi.

Na srpskom paviljonu 16 kompanija i institucija iz Republike Srbije predstavlja svoje proizvode i aktivnosti.

- Srbija će nastaviti uspešnu saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ona će trajati još dugo - poručio je u Abu Dabiju predsednik Srbije.

- Srbija po prvi put učestvuje na Festivalu ''Šeik Zajed'', i to je odlična prilika da se emiratskim državljanima predstave kulturno nasleđe Srbije, tradicionalna srpska kuhinja, kao i srpski proizvodi - kaže za Naš Biro otpravnik poslova u Ambasadi Srbije u UAE gospodin Miloš Perišić. - Takođe, posetioci festivala će imati priliku da se upoznaju sa turističkim potencijalima Srbije, što će doprineti daljem porastu broja turista iz UAE. Republika Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati imaju odličnu saradnju u svim oblastima. Dalje aktivnosti će biti usmerene na jačanje ekonomske, ali i kulturne, prosvetne, sportske i drugih oblika saradnje.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče

Praznik srpskog folklora: Natup Ansambla "Kolo" u pustinji

Mile Davidović: Srbija i slikarstvo u srcu (FOTO+VIDEO)

Iz prve ruke: Do posla na Bliskom Istoku za 10 dana (VIDEO)


;