BIRO PRIČE

Ugostiteljski bum: Iznenađenje u restoranima u Dubaiju

Zdrav život na prvom mestu!

Dubai će biti prvi emirat u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji će uvesti podatke o kalorijama u menije. Pored svakog jela u meniju biće ispisan i broj kalorija po porciji, što će umnogome olakšati odluku svakog posetioca restorana koji vodi računa o zdravom životu.

Ova inicijativa potekla je od lokalnih vlasti, a osnovna ideja je da svaki gost tačno zna kolika je nutritivna vrednost obroka koji odabere. Nadležni smatraju da će ova direktiva ohrabriti šefove kuhinja da podstaknu potrošače da biraju zdravu hranu.

Inicijativa će biti sporovedena u dve faze; prva će uslediti u novembru ove godine, a druga u januaru 2020, kada će svi restorani morati da unesu u menije broj kalorija po porciji.

  

A da ugostiteljski sektor u najpoznatijem emiratu iz dana u dan raste, pokazuju najnoviji podaci Odeljenja za ekonomski razvoj Dubaija. U prva četiri meseca 2019. godine otvoreno je 427 novih ugostiteljskih objekata – 258 restorana i 169 kafića. 

Zahvaljujući razvoju ugostiteljskog sektora, u Dubaiju je u prvom kvartalu ove godine zaposleno 1.566 novih radnika.

U odnosu na isti period prošle godine, broj novootvorenih ugostiteljskih objekata u Dubaiju porastao je za 25 odsto. Među prvih deset zemalja koje su od početka godine investirale u ovaj sektor su Indija, Velika Britanija, Etiopija, Pakistan i Liban.

  

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicuda budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Blagostanje za sve: Nacionalna strategija UAE do 2031.

FOTO-PRIČA: Upoznajte Luvr Abu Dabi iz nove perspektive

Renesansa Saudijske Arabije: Trijumf reformi – prvi čin


;