BIRO PRIČE

Blagostanje za sve: Nacionalna strategija UAE do 2031.

Vizija šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma – zaista dobar život i zaista srećni ljudi

Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) usvojila je 12-godišnju nacionalnu strategiju za poboljšanje kvaliteta života u ovoj bliskoistočnoj državi. Sednici održanoj u predsedničkoj palati u Abu Dabiju predsedavao je šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, potpredsednik Vlade UAE i vladar Dubaija.

Ciljevi nacionalne strategije su da do 2031. godine UAE postanu svetski lider po kvalitetu života kroz niz inicijativa.

U narednih 12 godina biće sprovedeno 90 novih projekata koji se odnose na 14 oblasti i devet glavnih ciljeva. U prvom redu, fokus je na jačanju porodičnih veza i rad na poboljšanju kvaliteta života u gradovima širom UAE kako što više ljudi iz celog sveta došlo u UAE. U okviru nacionalne strategije posebna pažnja biće usmerena na promociju zdravog i aktivnog načina života, očuvanje mentalnog zdravlja i usvajanje obrasca pozitivnog pristupa životu.

Nacionalna opservatorija za blagostanje pratiće pokazatelje kvaliteta života u UAE, podnositi redovne izveštaje iz tog segmenta članovima Vlade UAE, predlagati programe obuke državnih službenika i pokrenuti Akademiju dobrobiti budućih generacija, uz formiranje Nacionalnog saveta za blagostanje koji će nadzirati sprovođenje strategije.

Kabinet UAE odobrio je i Savezni zakon o biološkoj bezbednosti genetski modifikovanih organizama (GMO). Cilj novog zakona je zaštita zdravlja stanovnika UAE od rizika od GMO i proizvoda od GMO.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Od Dubaija do Mont Everesta: Dolores je naš ponos! (FOTO)

Ovako raste Expo 2020: Snimci dronom za istoriju (VIDEO)

Luksuz bez premca: Arapska galija - ikona Dubaija


;