BIRO PRIČE

Temperaturni rekord: 50,5 stepeni u Abu Dabiju!

Prvi put ove godine, u Abu Dabiju temperatura vazduha premašila je 50 stepeni.

Meteorolozi predviđaju da će vreli talas trajati još najmanje nekoliko dana.

U Sweihanu (Al Ain, Abu Dabi) 2. juna izmereno je 50,5 stepeni Celzijusa, i to u prepodnevnim satima, saopštio je Nacionalni centar za meteorologiju i seizmologiju.

- Ovih dana bilo je toplo, ali je današnji dan posebno vreo i težak - kaže Ašraf Al Hasan (38), koji pet godina živi i radi kao trgovac u Sveihanu. - Iako radim u zatvorenom prostoru, morao sam da napustim posao oko dva popodne i da krenem put kuće koja je udaljena svega desetak minuta od mog radnog mesta. Dehidrirao sam posle nekoliko minuta i pozvao ukućane da mi pripreme da popijem nešto hladno čim stignem. Na ulicama ima malo ljudi, izlazi samo onaj ko mora da izađe.

Za ljude koji putuju automobilom najveći problem je kako da rashlade vozilo koje je čitav dan stajalo napolju.

- Otvorim sva vrata na automobilu i sačekam najmanje pet minuta pre nego što uđem. Pročitao sam da možete rashladiti automobil ako ostavite otvorenu flašu sa vodom unutra, pa i to isprobavam ne bih li što pre rashladio kola. Ali, moj problem je daleko manji u odnosu na ljude koji rade na otvorenom. Ne smem ni da pomsilim na građevinske radnike koji su po ceo dan napolju - kaže za "Nacional" Al Šeriani.

Nacionalna metorološka služba prevdiđa da će se do kraja sedmice temperature kretati između 45 i 49 stepeni Celzijusa i apeluju na stanovništvo da u najtoplije doba dana ne izlaze napolje i da piju što više tečnosti.

BIRO/Nacional


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Drugi rođendan naše pekare: Svi ste pozvani!

Foto-priča: Upoznajte 33 najčudnije zgrade na svetu

Dubai: Duža biciklistička staza do kraja leta


;