BIRO PRIČE

Srpski ultramaratonci na najtežoj trci u Evropi (FOTO)

Marina Nikolić, Damir Bubić i Vladimir Panić uskoro kreću put Italije, gde će za 155 sati penjati i spustiti visinu tri Mont Everesta!

Sportisti iz Srbije odavno su navikli da ruše granice i postavljaju rekorde. Još nas nije napustilo ushićenje zbog uspeha koje su postigli naši olimpijci u Riju, a smeše nam se nove radosti i ponos zbog izazova koji su prihvatili naši ultramaratonci Marina Nikolić, Vladimir Panić i Damir Bubić.

Naime, u malom mestu Cogne u srcu nacionalnog parka Gran Paradiso, u dolini Aosta na severu Italije, 3. septembra u devet sati izjutra startovaće jedna od najtežih i najdužih trka u Evropi i svetu, 4K Alpine Endurance Trail Valle d' Aosta.

“4K” je trka dužine 350 kilometara, sa ukupnom visinskom razlikom od 26.500 metara, i vremenskim limitom od 155 sati. Trkači će imati zadatak da za nešto više od šest dana popnu i spuste visinu tri Mont Everesta!

Jedna od najspektakularnijih trka na svetu povešće trkače kroz veličanstvene Alpe, ispod čuvenih najviših vrhova u dolini Aosta: Monblan, Materhorn, Monte Rosa i Gran Paradiso. Upravo je to, osim dužine trke, ono što nosi težinu trke, jer staza većim delom vodi trkače na visine preko 2.500 metara, pa sve do 3.300 metara.

Na prvom izdanju ove trke učestvovaće više od 700 trkača iz više od 50 zemalja, a na listi prijavljenih našla su se imena i troje trkača iz Srbije.

- Mi smo grupa rekreativaca, a planinskim trčanjem bavimo se svega par godina – kaže za Naš Biro Marina Nikolić, ultramaratonka i učesnica ove zahtevne trke. - Iz hobija i ljubavi prema prirodi rodila se i ljubav prema ultramaratonima, pa se nakon uspešno završenih planinskih trka u zemlji i regionu upuštamo u najveći izazov do sada.

Svako ko se prepustio kancelarijskom načinu života ne može a da se ne zapita zbog čega se ljudi odlučuju na ovako naporne ture.

- Iako posle svakog završenog ultramaratona kažemo sebi da nikada više nećemo ponoviti isto, posle par dana pojavi se osećaj zadovoljstva, ponovo se probudi želja da istražimo svoje mogućnosti, pomerimo granice, a sve to uživajući u prirodi – objašnjava Marina.

Trka će trajati od 03. do 09. septembra, a naši ultramaratonci obećavaju da će predstaviti Srbiju u najlepšem svetlu. Njihov poduhvat prepoznali su i podržali Nil data communications iz Beograda, Captiva iz Valjeva, SP “LASTA”, Infostud, Active bunch, Visa prom, grad Valjevo, zlatara “Wog Petrović” iz Valjeva, “X brand” iz Valjeva i “Kej” iz Valjeva.

Zvanični sajt trke možete da pogledate OVDE

Našim ultramaratoncima želimo puno sreće u novoj avanturi!

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Pet zanimljivosti o Burdž Kalifi koje niste znali (VIDEO)

Moja priča: Zašto sam napustio Dubai i vratio se u Srbiju (VIDEO)

Stene kao izazov: Neustrašivi zlatni dečak iz Užica (FOTO)


;