BIRO PRIČE

Srpski harmonikaš Petar Marić nastupao na "EXPO Dubai 2020"

Za njegove koncerte vladalo je veliko interesovanje

Srpski umetnik, harmonikaš Petar Marić održao je 6. i 7. decembra koncerte na Svetskoj izložbi "EXPO 2020 Dubai" i tako predstavio srpsku kulturu i tradicionalnu muziku na moderan način. Za njegove koncerte vladalo je veliko interesovanje.

Marić je kao osmostruki svetski šampion u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici i kreativni ambasador nacionalne platforme "Srbija stvara" svoj program "U harmonici je sve - Accordion is all in" predstavio  6. decembra na "Jalasat Nights" festivalu u okviru "EXPO-a", a potom i 7. decembra u bašti Paviljona Srbije.

- Petar izvodi veliki broj virtuoznih kompozicija iz žanra varijete muzike među kojima su numere iz različitih zemalja i različitih stilova, što omogućava ovom vrhunskom mladom umetniku da publici pokaže svu privlačnost i beskrajne mogućnosti harmonike kao instrumenta - navedeno je u saopštenju kojim je najavljen njegov nastup u Dubaiju.

Odskočna daska za Marićevu svetsku karijeru bila je pobeda na Svetskom kupu u harmonici u Norveškoj 2006. godine, a školovao se u Beogradu i Francuskoj, gde se usavršavao kod poznatih i uticajnih profesora harmonike poput Frederika Dešama.

Svetska izložba "EXPO 2020 Dubai" održava se od 1. oktobra do 31. marta 2022, a tema nastupa naše zemlje je “Srbija stvara ideje - Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost", koja se predstavlja sa više od 150 događaja u kojima učestvuju umetnici, izvođači, muzičari i kreativci.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Srpski džez muzičar Nenad Vasilić na EXPO Dubai 2020

"Dubai EXPO 2020" do sada posetilo skoro 5 miliona ljudi

Dokumentarni film o Emiratima u čast 50. rođendana

;