BIRO PRIČE

SP u fudbalu: Beduinski šatori za navijače u Dohi

- Pružićemo priliku navijačima da žive u pustinji, ponudićemo posetiocima da iskuse autentičan ukus katarskog kampovanja - kažu iz Turističke organizacije Katara

Navijačima koji su nabavili ulaznice za Svetsko prvenstvo (SP) u Kataru, a koji se trude da pronađu hotelsku sobu u Dohi, biće ponuđeni pustinjski šatori u beduinskom stilu dok zemlja-domaćin proširuje mogućnosti smeštaja za svetski praznik fudbala koji će početi u novembru.

Očekuje se više od 1,2 miliona turista u zalivskoj državi tokom trajanja SP. Organizatori najavljuju da će 1.000 šatora biti spremno za iznajmljivanje, od kojih će 200 nuditi luksuzni "glamping" smeštaj za one kojima je potrebno udobniji boravak. Cene još nisu objavljene.

- Ukupno imamo više od 100.000 soba, ali i dalje postoje neke nove opcije - kaže Omar Al Džaber, šef smeštaja u organizacionom odobru turnira.

- Pružićemo priliku navijačima da žive u pustinji, ponudićemo posetiocima da iskuse autentičan ukus katarskog kampovanja.

Iz Turističke organizacije Katara saopšteno je da je 24.000 soba izdvojeno za predstavnike FIFA i sponzore turnira.

Očekuje se da će više soba postati dostupno kako se Svetsko prvenstvo bude približilo, pošto su objavljeni blokovi koji više nisu potrebni timovima, medijima i zvaničnicima utakmice.

Vanhotelski smeštaj takođe je dopunjen povodom Svetskog prvenstva sa 4.000 kabina na dva broda za krstarenje usidrena u luci Doha za oko 350 dolara po noći.

Regionalne avio-kompanije i privatni čarter operateri dogovorili su dodatne slotove tokom turnira, sa više od 180 dnevnih šatl letova u Dohu iz obližnjih gradova.

Samo oni sa registrovanim navijačkim ličnim kartama za turnir, kojima je dodeljena ulaznica za meč, imaće pristup Kataru za vreme trajanja turnira koji se završava 18. decembra.

U maju je najavljeno da će stanovnicima Katara biti dozvoljeno da ugoste ograničen broj turista.

Maksimalno 10 gostiju biće dozvoljeno da boravi na adresi stanovanja, ali samo ako je registrovana na zvaničnom sajtu za smeštaj FIFA Svetskog prvenstva u Kataru https://www.katar2022.ka/en/home

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Online vodič: Kako da iznesete više od 60.000AED iz zemlje?

Emirati: Uslovi pod kojima stanodavac može da poveća rentu

FLYDUBAI uvodi 30 letova dnevno za Dohu u vreme SP u fudbalu


;