BIRO PRIČE

Sistem ažuriran: Putujte bez vize u UAE

Saopštenje Ambasade Srbije u Abu Dabiju

Ambasada Republike Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) obaveštava sve građane Republike Srbije da su svi sistemi granične policije i aerodroma u UAE ažurirani i da građani Republike Srbije u UAE mogu da putuju bez vize i da borave do 90 dana.

“Međunarodni aerodromski sistem pod upravom IATA takođe je ažuriran, te je omogućen ulazak našim građanima u UAE bez vize sa bilo kog aerodroma na svetu”, navedeno je u saopštenju Ambasade Srbije u UAE dostavljenom Našem Birou.

Podsećamo, Protokol između Vlade RS i Vlade UAE o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih/specijalnih pasoša, kao i običnih pasoša koji je potpisan u Njujorku 26. septembra 2018. godine, stupio na snagu 6. maja 2019. godine.

Kako je redakciji Našeg Biroa potvrđeno u Ambasadi UAE u Beogradu, od 13. maja 2019. državljani Srbije bez vize mogu da uđu u UAE.

Prvih dana otkako je bezvizni režim stupio na pravnu snagu nisu bili ažurirani svi sistemi granične policije i aerodroma u UAE. Sada je i taj problem otklonjen.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

PODUHVAT GODINE: Let za prošlost, sadašnjost i budućnost

Spektakl na Ušću: Diznijeva fantazija uživo za 50.000 ljudi

Porodično slavlje šeika Muhameda: Tri venčanja u jednom danu


;