BIRO PRIČE

Saudijska Arabija gradi Rivijeru Bliskog istoka (FOTO)

Najveća zemlja Arabijskog poluostrva najavljuje projekat izgradnje Amale, buduće svetske turističke destinacije broj jedan

U okviru programa “Vision 2030” vlasti u Saudijskoj Arabiji započele su niz reformi, počev od liberalizacije ženskih prava preko otvaranja države ka svetu. Uprkos tome što je globalna energetska supersila, Arabija namerava da državni budžet jača kroz turističku ponudu. Fond za javne investicije u Saudijskoj Arabiji najavio je da će deo severozapadne obale pretvoriti u magnet za strane turiste.

Nova destinacija zvaće se Rivijera Bliskog istoka, odnosno Amala i predstavljaće jedinstveno iskustvo za svakog posetioca, jer će kompletan infrastrukturni sadržaj biti individualno prilagođen za ultra-luksuzni stil života, najavljeno je iz Fonda.

  

Vrednost investicije, kao ni vremenski okvir za sada nisu precizirani, ali će, kako projekat bude napredovao, atraktivni partnerski i investicioni paketi biti dostupni privatnom sektoru, poručili su iz Fonda za javne investicije.

Rivijera Bliskog istoka moći će da parira najpoznatijim svetskim letovalištima. Hoteli, privatne vile, marine, ekskluzivni butici, jahting-klubovi, sportski tereni..., uz, naravno, prelepe plaže biće dovoljno primamljivi turistima iz celog sveta da dođu u Saudijsku Arabiju i osete čari odmora u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Bosanci za Ginisa: 13.000 palačinki na jednom mestu! (FOTO)

Kraljevina Jordan: Susret sa večnošću (FOTO)

GASTARBAJTERSKE PRIČE: Zašto kanselujemo povratak u zavičaj


;