BIRO PRIČE

Rođendan UAE: Istorija za ponos (VIDEO)

Zanimljive činjenice povodom 46 godina od osnivanja Ujedinjenih Arapskih Emirata

Od 2. decembra 1971. godine do danas Ujedinjeni Arapski Emirati napredovali su velikom brzinom. Odlična reputacija koju je država stekla tokom prethodnih skoro pa pola veka neupitna je na globalnom nivou.

- Naša država započela je kao san vizionara – poručio je šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, vladar Dubaija i premijer UAE povodom 46 godina od osnivanja države. – Pokojni šeik Zajed, zajedno sa svojim bratom pokojnim šeikom Rašidom, pokrenuo je dijalog zasnovan na zajedničkom snu koji počiva na principu jedinstva. Na regionalnom nivou, UAE je država koja beleži najbrži rast, koja je fokusirana na smart tehnologije, a naš cilj je da svi ljudi koji žive u Emiratima budu srećni i da napreduju u uspešnom okruženju koje će jačati naš globalni uticaj. Sreća je osnovno pravo svakog čoveka. Sreća je kada se čovek oseća sigurno, kada ima dostojanstvo, dom i porodicu, kao i lepu budućnost, a država bi trebalo da omogući da snovi i ambicije svakog čoveka budu ostvareni. Emirati su multinacionalna sredina i mi iskreno cenimo doprinos svakog stranca koji učestvuje u tome da naša zemlja održi pozitivnu reputaciju i konstantno podstiče razvoj. Put ka budućnosti nije lagan, ali sam uveren da ćemo snažnom voljom svih građana UAE, odlučnošću i napornim radom realizovati naše ambicije i postati najbolji od najboljih, uvek i zauvek.

  

U video-snimku koji je povodom 46. rođendana UAE napravila redakcija Khaleej Timesa pogledajte zanimljive činjenice koje su obeležile istoriju ove zemlje.


Lajkujte našu Facebook stranicu, , da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Priče iz pustinje: Novosađanin u društvu ikona Formule 1

FOTO-PRIČA: Godina Zajeda u znak sećanja na voljenog vladara

Bezbednost iznad svega: Dubai dobija smart pešačke prelaze


;