BIRO PRIČE

Razgalite dušu: Uživajte uz novi hit “Invitation” (AUDIO)

Ana Coya i Ilona Maras - muzički pozdrav koji će vas opustiti!

Posle višegodišnje muzičke pauze, Ana Coya (koju znamo kao Anu Petrović iz "Balkanike"), snimila je novu pesmu, i to ni manje ni više nego sa velikom dubajčanskom DJ zvezdom Ilonom Maras!


- Ilona i ja družimo se već nekoliko godina – kaže Ana za Naš Biro. - Ilona je karijeru DJ-a započela u Švajcarskoj gde često i dalje ima nastupe, a u Dubaiju je trenutno jedna od najtraženijih DJ-eva, puštajući muziku za Cafe del MarChameleon clubHakkasan i mnoge druge poznate klubove. Nastupala je na mnogim festivalima u Cirihu, Abu Dabiju, na Hvaru, a izdala je i kompilaciju za Pacha Recordings koja je bila No1 album u UAE.

Kako je došlo do saradnje sa Ilonom?

- Kada mi je Ilona predložila da napravimo pesmu, nisam bila sigurna kako ću se uklopiti pošto nisam imala iskustva sa vrstom muzike koju ona pušta (deep house). Ipak, rado sam prihvatila izazov, budući da su mi muzika i studijski posao obeležili poslednjih par godina pred dolazak u Dubai. Pored mog angažmana u grupi “Balkanika”, provela sam mnogo vremena u studiju kao prateći vokal za skoro sve naše poznate pevače, ali nikad nisam bila sa druge strane mikrofona i nemam iskustva sa produkcijom i komponovanjem.

Umetnički senzibilitet: Ana i Ilona u studiju

Kako je izgledao put od prvobitne ideje do konačne verzije pesme?

- Pošto je Ilona napravila prvu verziju pesme, poradile smo na melodiji koju ću kasnije otpevati. To iskustvo je bilo nezaboravno. Umesto klavijature, ponudila mi je instrument-tablu kojim se služe DJ-evi na nastupima i rekla da odsviram nešto. Moje znanje stečeno na Fakultetu muzičkih umetnosti mi je poslužilo da savladam tu čudnu tastaturu i malo po malo stvorila se melodija. Jednostavna, ali emotivna. Ilona je zatim nastavila da razvija pesmu koja je svakim danom dobijala novu dimenziju. Kada je pesma bila spremna, snimile smo je u “In the Mix” studiju sa mojim prijateljem Nešom Planojevićem. U postprodukciji pesme Iloni je pomogao internacionalni producent Stellar Disco, dok je tekst napisala MTH, Ilonin saradnik i pisac iz Francuske. Pesmu je izdao “Plateau Records” i može se naći na iTunes i Beatport, sajtovima za distribuciju muzike.

Da li ćete nastaviti saradnju sa Ilonom?

- Zajednički rad na pesmi je bio prelepo iskustvo. Ilonin i moj različit muzički stil su se ujedinili i stopili u spontanom stvaranju jednog laganog, opuštajućeg zvuka. Uspešna realizacija naše ideje me je podstakla da se dalje oprobam u komponovanju. Nova pesma je već na pomolu i radujem se transformaciji koju će joj Ilonina kreativnost doneti. 

Pesmu koju su snimile Ana Coya i Ilona Maras možete da poslušate OVDE 

S.M.


NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku!


Preporučujemo:

Tri najvažnije stvari prilikom traženja posla

Emirati - vaša nova adresa: Koliko vam para treba za normalan život?

Podelite iskustvo, inspirišite druge: Dođite na BOLDtalks da se družimo!


;