BIRO PRIČE

Provod na balkanski način: Vikend za pamćenje! (FOTO+VIDEO)

Super klopa, super muzika, super predstava – savršeni gosti iz ex-Yu u Dubaiju – HOĆEMO REPRIZU!

Odavno se nije desilo da za manje od 48 sati u Dubaiju imamo nekoliko fenomenalnih dešavanja koja okupljaju ex-yu zajednicu. Proteklog vikenda sve nam se “skockalo” – i dobra klopa, i “živa svirka”, i fantastična predstava, i druženje za pamćenje!

Da je bilo lako organizovati četiri spektakla – nije, jer... Dozvole, vize, troškovi, vreme, energija, ideje... Ali nam je svima puno srce!

     
Sve je započelo BALKANSKIM BRANČOM koji postoji više od tri meseca, ali je sada preseljen na ekskluzivnu lokaciju – u hotel “Donatello” u Barši (sa pet zvezdica!). Toplina enterijera, obavezni karirani stolnjaci i vrhunski specijaliteti su nas teleportovali i osećali smo se “kao da smo kod kuće". Peđa Vujović, koji je pokretač projekta “Balkanski branč", vredno radi na tome da ovo okupljanje bude sve bolje i uvek sa nekim novitetima. Potpuni hit ovoga puta je bio kuvar Marko Ilić, multitalentovani Beograđanin, široj dečjoj javnosti poznat kao Marko Klovn, vrhunski šef kuhinje “Kod Dače” u Beogradu i jedan od pokretača sada već legendarnog “Salaša 137”. Čorba, sarme, sarmice u vinovoj lozi, ćevapi, lepinje…, a za desert palačinke u mleku i najveće gurmane su ostavili bez teksta. Peđa i Marko su prezadovoljni odzivom, ali kao i svaki profesionalci kažu da to može još bolje i najavljuju još novih iznenađenja. Ono u šta smo sigurni - ako niste jedan od preko 200 zadovoljnih posetilaca branča ove nedelje, morate doći sledeći put!   

      

Kada su se pojavili pre dve godine na žurci organizacije "Mali Svet”, niko nije očekivao, pa ni oni da će WESSELA MASHINA, najbolji ex-yu pop-rock bend na Bliskom Istoku (a za sada i jedini!), postati ovakva atrakcija među našom populacijom, a i šire. “Red Hot Chilli Bar” (slučajno ili ne takođe u hotelu “Donatello”) u petak je bio premali za sve one koji su došli. Publika je bila u transu od prvog takta (teme iz serije “Otpisani”) do poslednjeg (“Lipe cvatu”). U jednom trenutku a zbog sigurnosnih razloga nisu svi mogli da uđu u klub. Iako su momci osvežili repertoar sa novim pesmama, publika ih nije pustila sa bine dok nisu otpevali i neke pesme sa starog repertoara. Nash Planojević, menadžer benda kaže da je menadžment hotela imao sluha i verovao u “Wesselu Mashinu”, a MAZ events & productions, pažljivo slušao i komentare gostiju i izvođača, pa su i oni koji su bili do sada na koncertima ovog ludo popularnog benda mogli da primete poboljšanja: od ventilacije, novog stejdža do novog vrhunskog (i skupog) ozvučenja. Nash dodaje da je u pripremi turneja “Wessele Mashine” po Bliskom Istoku – sviraće u Omanu, Bahreinu i Kataru, a tokom leta planirana je turneja po festivalima širom ex-Yu. (kontakt menadžera poznat redakciji) 

    

Klub “Penthouse 25” u hotelu “JA Ocean View” bio je odličan after-party posle nastupa “Wessele Mashine” – trubači i Guča usred Dubaija! Vladimir Ostojić, dugogodišnji menadžer kluba, kaže da je zadovoljan jer klub nudi nešto jedinstveno za našu publiku i da atmosfera kada su naše žurke, baš kao i pogled iz kluba sa 25. sprata - oduzima dah. 

  

   

Drugog dana vikenda uživali smo u monodrami “CABAres, CABArei” Zijaha Sokolovića. Sve karte su planule, a “Tribecca” je bila krcata! Marko Mitrović i Peđa Petković, koji pored svojih redovnih zanimanja imaju i školu odbojke “Elite”, su entuzijasti koji su u Emirate dovodili mnoge umetnike sa naših prostora, a sada i legendarnog Zijaha koji nas je oduševio svojim glumačkim bravurama. Peđa i Marko kažu da su zatečeni fenomenalnim odzivom naših ljudi. Svakako, da su želeli da se obogate ovaj posao ne bi ni počinjali, a kako kažu njihova najveća želja je da daju kvalitativan doprinos životu naše zajednice u Emiratima. Hvala im :) 

   

“Tribeca” je bila sjajan domaćin Zijahu i Ivani Nikodijević (Nikodia) koja je “peglala ploče” posle kabarea, a menadžer kluba Žarko Ćućuz raduje se što je ugostio više od 200 naših ljudi koji su uživali u predstavi i specijalitetima iz “Rolling Pina” – ćevapima i bureku koje svi toliko volimo :) Restoran “Rolling Pin” je ne samo mesto okupljanja, već i sjajna podrška našoj zajednici, a Slobodan Erić, suvlasnik “Rolling Pina” kaže da će nastaviti da daju podršku i prate sva dešavanja naše zajedince. 

  

Naš Biro, kao medij koji povezuje ex-Yu populaciju na Bliskom Istoku, poziva vas da na naš mail redakcija@nasbiro.com date svoje predloge i sugestije organizatorima.  

Takođe, ukoliko želite da i vaš grad bude domaćin neke od ovih manifestacija, pišite nam - rado ćemo vas povezati sa organizatorima i kumovati dobrom provodu u vašem komšiluku :)

   

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče:

Neki novi klinci – budućnost Balkana (FOTO + VIDEO)

Srpkinja na ostrvu večitog proleća: Ne vraćam se u domovinu!

VIDEO DANA: Dunav - najlepša srpska priča

;