BIRO PRIČE

Proslava Dana državnosti Srbije u Emiratima (FOTO)

U prelepom ambijentu hotela "Sofitel" u Abu Dabiju održan je prijem povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Ponedeljak,15. februar, bio je veliki dan za građane Srbije koji žive u domovini, ali i u dijaspori. Dan državnosti obeležen je svečanim manifestacijama i prijemima u znak sećanja na početak Prvog srpskog ustanka i usvajanje Sretenjskog ustava.

Na prijemu održanom u hotelu "Sofitel" u Abu Dabiju prisustvovalo je oko 400 gostiju iz diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, srpskih i emiraćanskih kompanija i uglednih građana Republike Srbije koji žive i rade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Takođe, prijemu je prisustvovalo 36 ambasadora i nekoliko zamenika ambasadora i otpravnika poslova.

Domaćin prijema bio je privremeni otpravnik poslova Ambasade RS u UAE gospodin Miloš Perišić

Počasni gost bio je dr Tarik Al Heidan, pomoćnik ministra spoljnih poslova UAE.

Obraćajući se zvanicama, gospodin Perišić je podsetio na tradicionalno dobre odnose između Republike Srbije i UAE. On je, takođe, govorio i o napretku zajedničkih projekata koje realizuju Srbija i Emirati,  i najavio proširenje saradnje između dveju država. Perišić je istakao da budućnost otvara mnogo novih mogućnosti u oblasti industrije i turizma.

Na prijemu je govorio i direktor grupe "Alubond global operations" gospodin Rao. Ova kompanija do sada je uložila 6,6 miliona dolara u fabriku za proizvodnju metalnih kompozitnih panela u Banatskim Karlovcima kao grinfild investiciju. "Alubond" ima jaku bazu u Srbiji - radili su kompozitne panele za Zira centar, Belvil, sedište Gemaksa, GTC park, kao i salone Poršea, Forda, Volvoa i Land Rovera, i mnoge druge objekte na teritoriji Evrope.

Prijem povodom Dana državnosti Srbije podržale su kompanije Mulk Holding-Alubond, Hemofarm, Energoprojekt Dubai i Energoprojekt Abu DabiSwiss Nature, TimomedZlatiborac, kao i Srpski poslovni savet u UAErestoran "Rolling Pin", banja Gornja Trepča, Eurobalkan prodavnice i restoran "Amika". 

     

S desna na levo: Miloš Perišić, privremeni otpravnik poslova Ambasade Srbije; Vladimir Tokalić, izaslanik odbrane RS; M.  Tokalić; Danica Stepić, sekretar za političke odnose Ambasade RS; Dajana Tanasijević, sekretar za ekonomske odnose Ambasade RS; Z. Nikolić, konzularni referent Ambasade RS

  

 Privremeni otpravnik poslova Ambasade Republike Srbije u UAE gospodin Miloš Perišić   

  

Direktor grupe "Alubond global operations", gospodin M. Rao (desno); privremeni otpravnik poslova Ambasade Republike Srbije gospodin Miloš Perišić (u sredini) i voditelj Ivan Zeljković (levo)

  

  

  

  

  

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Srbija noću: Ove fotografije će vas oduševiti!

Kad se Englez zaljubi u Srbiju (VIDEO)

Top 8 razloga zbog kojih je Beograd skriveni dragulj Evrope


;