BIRO PRIČE

Princ Fazza podelio posebnu fotografiju iz porodičnog albuma

Slika prikazuje tri generacije vladarske porodice emirata

Odajući počast istoriji UAE pred Dan državnosti 2. decembra, vladajuća porodica Dubaija objavila je novi porodični portret.

U objavi na Tviteru, šeik Hamdan bin Muhamed, prestolonaslednik Dubaija u javnosti poznat kao princ Fazza, podelio je sliku koja prikazuje tri generacije porodice Al Maktum.

Na njoj su šeik Muhamed bin Rašid, potpredsednik i vladar Dubaija, kako sedi sa svojim sinovima šeikom Hamdanom i šeikom Maktumom bin Muhamedom, zamenikom premijera, ministrom finansija i zamenikom vladara Dubaija, ispod uramljene slike njegovog pokojnog oca i jednog osnivača UAE, šeika Rašida.

Jednostavnim natpisom „ponos generacija“, fotografija iz porodičnog albuma objavljena je na mrežama desetak dana pred proslavu 50. godina UAE. 

Da podsetimo, 2. decembra 1971. godine, vladari šest emirata okupili su se da formiraju UAE. Sastali su se u Union Hausu u Dubaiju , predvođeni šeikom Zajedom, ocem osnivačem, i šeikom Rašidom, gde su po prvi put podigli novu nacionalnu zastavu, obeležavajući rođenje zemlje.

Širom sveta poznata je slika šestorice vladara sa zastavom iza sebe. Emirat Ras Al Hajma pridružio se uniji nekoliko nedelja kasnije, u februaru 1972. godine.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Nova kovanica od 500 AED u čast zlatnog jubileja UAE

Od zlatnog sokola do šoljice posebne kafe: 9 simbola UAE

Dubai za 50 godina od pustinje do mesta kome zavidi svet


;