BIRO PRIČE

Prijavite se za glasanje na izborima u Srbiji

Saopštenje Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju

Ambasada Republike Srbije u Abu Dabiju obaveštava građane Srbije da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo odluku o raspisivanju izbora  za poslanike Narodne Skupštine, koji će biti održani 26. aprila.

Za birače koji imaju boravište u inostranstvu Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdalo je obaveštenje o ostvarivanju biračkog prava koje možete preuzeti OVDE

Državljani Srbije sa biračkim pravom podnose zahtev za glasanje u inostranstvu preko Diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije najkasnije pet dana pre zaključenja jedinstvenog biračkog spiska, odnosno do ponoći 04. aprila 2020. godine.

Lice koje je državljanin Republike Srbije i ima prebivalište u Republici Srbiji a nije upisano u jedinstveni birački spisak neophodno je da najpre podnese zahtev za upis u jedinstveni birački spisak i da isti bude procesuiran kroz aplikaciju jedinstvenog biračkog sistema. Tek pošto nadležni organ donese  rešenje o upisu u navedeni spisak, onda se može primiti, odnosno procesuirati zahtev za glasanje u inostranstvu.

Uvid u birački spisak možete da pogledate NA OVOM LINKU

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Srpska zastava na najvišoj zgradi na svetu

Nova slika srpske dijaspore: Podaci koji će vas iznenaditi

DIJASPORA – priča koja tera na razmišljanje


;